Poliția belgiană a descoperit un laborator de droguri aflat în incinta bazei militare care găzduiește arsenalul nuclear american

Poliția belgiană a descoperit un laborator de droguri aflat în incinta bazei militare care găzduiește arsenalul nuclear american

Doi suspecți – care nu fac parte din personalul militar au fost arestați la baza Kleine-Brogel din nord-estul Belgiei pentru producerea de ecstasy, potrivit unui purtător de cuvânt al procuraturii din provincia belgiană Limburg.

Baza Kleine-Brogel din nord-estul Belgiei este cunoscută că găzduiește arme nucleare americane

Oficialii belgieni sunt discreți cu privire la această bază, după ce au confirmat pentru scurt timp rolul său în anii 1980, dar în 2019 un deputat ecologist a declarat în parlament că forțele americane dețineau acolo între 10 și 20 de focoase nucleare.

Procurorii au declarat că poliția locală a descoperit laboratorul de droguri pe terenul militar la 22 iunie și că acesta a fost dezmembrat de ofițeri federali specializați. S-a constatat că laboratorul producea MDMA, un drog recreațional sintetic cunoscut cel mai frecvent sub numele de ecstasy.

Baza aeriană Kleine-Brogel este adesea o țintă a protestatarilor belgieni care organizează proteste anti-nucleare și anti-NATO.

Aceasta se află într-o zonă rurală situată între orașul portuar Anvers și granița cu centrul industrial al Germaniei, o zonă în care se află numeroase laboratoare și ascunzători folosite de bandele internaționale de traficanți de droguri.

Urmăriți B1TV.ro și pe