Poliţia slovenă a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de imigranţi, la granița cu Croația

Poliţia slovenă a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de imigranţi, la granița cu Croația

Poliția slovenă a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene vineri noaptea pentru a dispera un grup de imigranți care încerca să treacă granița din Croația, informează BBC News.

Tensiunile au apărut în satul croat Harmica, de la granița cu Slovenia. Mai mulți imigranți au rămas blocaţi după ce au fost suspendate serviciile feroviare. Ei au încercat să traverseze frontiera pe jos, moment în care poliţiştii sloveni au recurs la gaze lacrimogene.

Bostjan Sefic, secretar de stat în Ministerul sloven de Interne, a acuzat Croaţia că încalcă regulile Uniunii Europene şi acordul Schengen prin decizia de a nu mai înregistra imigranţii.

Premierul sloven, Miro Cerar, a declarat ulterior că dacă presiunea devine prea mare, ar putea încerca să formeze coridoare care să permită libera trecere a imigranţilor.

Mii de imigranţi au intrat din Serbia în Croaţia zilele trecute, ca urmarea deciziei Ungariei de a închide frontiera cu statul sârb.

Croaţia anunţase iniţial că imigranţii vor fi bineveniţi, dar, după sosirea a 17.000 de persoane începând de miercuri, a afirmat că este supraaglomerată. Autorităţile croate au închis atunci toate punctele de trecere a frontierei cu Serbia, cu excepţia celui de pe drumul principal dintre Belgrad şi Zagreb.

Autoritățile de la Zagreb au decis apoi să trimită imigranții spre nord fără a-i înregistra, fapt ce a atras criticile oficialilor ungari și sloveni.

Urmăriți B1TV.ro și pe