Polițistul ucrainean declarat inițial mort de Kiev a fost decorat. Grănicerul din Insula Șerpilor a devenit celebru după ce i-a înjurat pe ruși (VIDEO)

Polițistul ucrainean declarat inițial mort de Kiev a fost decorat. Grănicerul din Insula Șerpilor a devenit celebru după ce i-a înjurat pe ruși (VIDEO)
Insula Șerpilor, februarie 2022

Roman Gribov, polițistul de frontieră din Insula Șerpilor, care a refuzat să se predea în fața Armatei Rusei, nu a fost ucis de soldații lui Vladimir Putin. El a fost luat prizonier și lăsat să se întoarcă acasă, unde a fost decorat.

Ucraineanul a revenit acasă marți, 29 martie, în regiune Cerkasi. Igor Taburets, oficial militar din regiune a făcut marele anunț. Roman Gribov a fost recompensat cu preiul „Pentru meritele regiunii Cerkasi” pentru curajul de care a dat dovadă.

„Am fost onorat să-l întâmpin pe legendarul nostru polițist de frontieră în patria noastră. Roman este creatorul acelui celebru slogan de război cu ocupanții ruși. Locuitorii regiunii Cerkasi și tovarășii săi au demonstrat întregii lumi fermitatea și puterea spiritului ucrainean”, a decarat Taburets.

VEZI AICI imagini de la decorarea lui Roman Gribov.

Cum a devenit cunoscut Roman Gribov (VIDEO)

Roman Gribov este polițistul care în momentul în care rușii i-au cerut să se predea, pentru că în caz contrar vor trage, s-a opus și i-a înjurat pe militarii de la Moscova.

„Suntem o navă de război rusă. Vă sugerez să depuneţi armele şi să capitulaţi, ca să nu curgă sângele unor victime inutile. Altfel, veţi fi bombardaţi!”, au anunţat invadatorii la megafon.

„Navă rusă, du-te-n mă-ta!” au răspuns grănicerii ucraineni către militarii ruși, pe 24 februarie.

Ulterior, administrația de la Kiev a anunțat că toți soldații-grăniceri de pe insulă au fost uciși în urma atacului naval al Rusiei. În ciuda acestui fapt, peste câteva zile s-a dovedit că ucrainenii doar au fost luați prizonieri. Pe 28 februarie, marina ucraineană a raportat că pușcașii marini și grănicerii capturați de ocupanții ruși pe Insula Șerpilor erau în viață.

Insula Șerpilor este, de fapt, o stâncă așezată în Marea Neagră, la 45 de km de țărmurile de astăzi ale României și Ucrainei. Ocupată în 1944 de către Uniunea Sovietică, cedată forțat de România acesteia, este astăzi parte a Raionului Chilia, al regiunii Odessa din Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe