Polonia: Protest de AMPLOARE față de o lege care interzice avorturile în caz de malformații ale fetusului

Polonia: Protest de AMPLOARE față de o lege care interzice avorturile în caz de malformații ale fetusului

Mii de polonezi protestează în „vinerea neagră” față de unproiect de lege care interzice avorturile în caz de malformații ale fetusului.

Astfel, femeile din Varşovia au înălţat palme roșii din carton pe care scria „Stop” şi pancarte cu diferite slogane, precum „Capelele voastre, uterele noastre”, „Vrem să avem alternativă, nu teroarea”.

De asemenea, Nils Muižnieks, comisarul pentru drepturile Omului la Consiliul Europei, a avertizat că acest proiect de lege polonez care interzice avorturile în caz de malformații ale fetusului este incompatibil cu angajamentele țării în materie de drepturile omului, informează Hotnews.

Şi în fața arhiepiscopiei din Varșovia a avut loc o astfel de manifestație, pentru a denunța presiunea exercitată de episcopatul catolic asupra politicienilor asupra acestei chestiuni.

În acelaşi timp, alte proteste au fost organizate în orașe precum Poznan, Wroclaw, Cracovia si Gdansk.

Ultima oră
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat
19:16 - Dana Budeanu s-ar fi logodit? Ce spune despre inelul de logodnă
19:16 - Florin Cîțu: Suntem pregătiți nu numai de valul 4, suntem pregătiți să depășim pandemia
18:54 - Dan Barna: Mesajul premierului, unul firesc. Ne spune că rectificarea bugetară este un subiect care se discută cu fiecare ministru în parte, cum este și logic să se întâmple