Portughezii care primesc ajutor social, obligați să se implice în muncă în folosul comunității

Portughezii care primesc ajutor social, obligați să se implice în muncă în folosul comunității
Portughezii care primesc ajutor social trebuie să se implice în muncă voluntară ”folositoare” precum curățarea parcărilor dacă mai vor să primească aceste beneficii, a avertizat, joi, guvernul...

Portughezii care primesc ajutor social trebuie să se implice în muncă voluntară ”folositoare” precum curățarea parcărilor dacă mai vor să primească aceste beneficii, a avertizat, joi, guvernul țării. Pedro Mota Soares, ministrul Solidarității și al Securității Sociale a declarat în cadrul unei conferințe de presă că ”beneficiile vin cu obligații”.

”Cei care refuză aceste activități utile societății vor pierde ajutorul social”, a spus Soares, care a dat ca exemplu în acest sens curăţenia în grădinile publice, acordarea de ajutor la organizarea evenimentelor culturale și sportive sau munci de renovare a instituțiilor sociale. Excepția de la regulă sunt părinții și persoanele în vârstă, relatează AFP. 

La finele lunii iunie, 339.000 de portughezi erau înregistrați ca șomeri. Fiecare dintre ei primește în medie un ajutor de 92 euro pe lună. Măsura guvernamentală este una dintre promisiunile electorale ale administrației de centru-dreapta, care a venit la putere în luna iunie.

Peste 60.000 de persoane încasează acest ajutor financiar deși nu încearcă să își caute un loc de muncă. Rata șomajului a crescut în Portugalia la cifra record de 15% în al doilea trimestru al anului, ceea ce înseamnă că 830.000 de persoane își caută acum de muncă față de 440.000 la finele anului 2008.

Tags: