Povestea românului amenințat cu expulzarea din Marea Britanie: Guvernul britanic a recunoscut că a făcut o greșeală (FOTO)

Povestea românului amenințat cu expulzarea din Marea Britanie: Guvernul britanic a recunoscut că a făcut o greșeală (FOTO)
Foto: twitter.com

Guvernul britanic a prezentat scuze după ce a trimis circa 100 de scrisori, prin care informa cetățeni ai Uniunii Europene că nu mai au drept de ședere în Marea Britanie și că dacă nu părăsesc țara într-o lună, vor fi expulzați.

Unul dintre cei care a primit o astfel de scrisoare este și românul George Cioriascu, de 23 de ani, angajat al unei companii auto și care trăiește în nordul Marii Britanii.

Chiar dacă situația s-a rezolvat, autoritățile de la Londra recunoscând că au comis o ”eroare”, prietena tânărului a povestit, pe Facebook, că au apelat deja la un avocat și la niște specialiști în drepturile omului. De asemenea, cuplul este hotărât să obțină de la autoritățile britanice un răspuns în scris pentru că, până acum, au avut parte doar de scuze, la telefon.

Prietena lui George a povestit că acesta a primit scrisoarea controversată prin care a fost amenințat cu expluzarea pentru că i s-a respins aplicația pentru rezidență temporară.

„Practic e deportat pentru că i-au respins aplicația pentru rezidență temporară. Dar într-un final a primit un mesaj vocal de la Home Office în care își cer scuze și să ignore acele scrisori. (…) Am reușit să rezolvăm situația până să vorbesc cu ei. De la început am fost siguri că e o prostie pentru că nu aveau niciun motiv clar să îl deporteze. Și am reușit să vorbim cu avocați și niște reprezentanți de la drepturile omului”, a explicat tânăra.

Întrebată dacă refuzul acordării permisului de rezidență temporar e tot parte din eroare sau doar scrisoarea, aceasta a răspuns: ”Doar scrisoarea. Cand a aplicat pentru rezidență temporară a primit o lista cu documentele necesare în care nu au scpecificat și un p60. El a trimis documentele cerute și după a primit toate actele înapoi și o scrisoare în care îi explica faptul că i-au respins cererea pentru că nu a prezentat dovada locului de muncă.

La ceva timp o altă scrisoare în care îl avertizează că poate fi deportat din cauza respingerii rezidenței. El a sunat vreo săptămână la HO și nu a răspuns nimeni. Apoi am plecat în concediu și când ne-am întors am primit altă scrisoare în care îi dau termen 30 de zile să părăsească țara voluntar etc”.

Tânăra a mai precizat și că ea și George nu au apelat la autoritățile române pentru a primi sprijin în această situație.

”Nici nu cred că s-ar implica mai ales că teoretic treaba e rezolvată. Doar a fost o «eroare» a guvenului și-au cerut scuze și aia e”, a mai precizat aceasta

Tags:
Ultima oră
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)
18:38 - Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open 2022. E o sportivă care a fost prinsă dopată în urmă cu trei ani
18:26 - Suedia nu mai fuge de virus: a fost eliminată obligativitatea prezentării testului COVID la intrarea în țară
18:15 - Laurențiu Reghecampf, umilit de Anamaria Prodan: El săracul are minte cât furnica. A ajuns de râsul țării. Îl vor fetele doar cât are bani