Premieră: Cercetătorii belgieni au aflat cum poate fi blocat coronavirusul. Descoperirea ar putea pune capăt pandemiei

Premieră: Cercetătorii belgieni au aflat cum poate fi blocat coronavirusul. Descoperirea ar putea pune capăt pandemiei
Cercetătorii belgieni au descoperit cum se atașează coronavirusul de celule și cum poate fi el blocat. Sursă foto: Pixabay

Cercetătorii belgieni de la Universitatea Leuven au descoperit cum anume se atașează coronavirusul de celule și cum poate fi el blocat, prevenind astfel infecția. Descoperirea dă speranțe că va fi dezvoltat un medicament antiviral pentru a eradica virusul.

Cum poate fi blocat coronavirusul să atace celulele

Specialiștii de la Universitatea Leuven, conduși de David Alsteins, fac de doi ani cercetări pentru a descoperi cum anume infectează coronavirusul celula.

Ei au identificat o variantă a acizilor sialici care interacţionează mai puternic decât altele cu proteina spike a virusului. De asemenea, aceștia au reuşit să blocheze punctele de ataşare ale proteinei spike și să impiedice interacțiunea cu suprafaţa celulei. Acest lucru previne infecția, a explicat universitatea, citată de novinite.com.

Cercetătorii urmează să testeze pe șoareci aplicarea acestui blocaj pentru a vedea dacă funcționează.

De ce e importantă descoperirea belgienilor privind coronavirusul

Specialiștii belgieni au punctat că și după apariția vaccinurilor populația nu e imună la apariția de noi variante ale coronavirusului, iar eficacitatea pe termen lung a serurilor tot nu e cunoscută.

În plus, în ciuda campaniilor de vaccinare și a tratamentelor dezvoltate până acum, încă mai există cazuri grave de COVID-19.

Descoperirea lor, însă, funcţionează pe orice variantă a virusului, indiferent de mutaţii. Asta înseamnă că se poate ajunge la dezvoltarea unui medicament care chiar să eradicheze virusul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:05 - Moscova susține că a distrus un „important transport” de arme și echipamente occidentale către Ucraina
14:50 - Sorin Cîmpeanu a anunțat că studenții vor putea face și cursuri online din toamnă: „Este un important pas înainte”
14:22 - Olga Smirnova, una dintre vedetele Teatrului Bolșoi, face declarații după emigrarea în Olanda: „Cred că am fost sinceră cu mine însămi. Mi-a părut teribil de rău pentru toate astea”
13:59 - Peste 13.000 de locuitori din Beijing au fost scoși din case la miezul nopții și băgați în carantină: „Este exact la fel ca în Shanghai” (FOTO)
13:37 - Imagini cu soldați ruși care își abandonează tancurile și o iau la fugă pe câmp, speriați de explozii
13:05 - Zelenski: „Sfârșitul conflictului va fi unul diplomatic” / „Sunt lucruri pe care nu le putem realiza doar la masa negocierilor”
12:49 - Liz Truss, ministrul britanic de Externe: Moldova trebuie echipată „conform standardului NATO” / „Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare”
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”