Premieră istorică în CIA: În acest moment, cea mai puternică agenție de spionaj din lume este condusă de FEMEI

Premieră istorică în CIA: În acest moment, cea mai puternică agenție de spionaj din lume este condusă de FEMEI
sursă foto: cbsnews.com

Agenția Centrală de Informații (CIA), cel mai puternic organism de spionaj din lume, este în acest moment condusă de femei, pentru prima dată în istorie, după ce directorul Gina Haspel a numit-o pe Cynthia Rapp în fruntea diviziei de analiză, relatează NBC News.

Așadar, Cynthia „Didi” Rapp este noul director adjunct al sectorului de analiză, ceea ce o transformă în principalul analist al CIA. Numirea sa consfințește, astfel, o premieră în istoria agenției: toate diviziile principale sunt conduse de femei (operațiuni și rețele de spionaj, analiză, știință și tehnologie).

Gina Haspel, directorul CIA, este la rândul său prima femeie care ocupă această poziție. Anterior recentei numiri, liderul CIA, un veteran al agenției, a instalat-o pe Elizabeth Kimber în fruntea diviziei de operațiuni și rețele de spionaj.

Prin urmare, scrie sursa citată, este pentru prima oară în istoria instituției când cele mai importante divizii, dar și comandamentul principal sunt conduse exclusiv de femei. Ba mai mult, forța de muncă din CIA a ajuns la o pondere de 50% în ceea ce privește femeile, potrivit afirmațiilor făcute de un ofițer de informații din SUA.

„Didi Rapp aduce după sine o expertiză largă în fruntea diviziei de analiză, după ce a petrecut a trecut prin agenție, dar și prin alte sectoare din comunitatea de informații. Cu stilul său pro-activ de a conduce și cu reputația sa în ceea ce privește obiectivitatea, Didi va excela în îndrumarea cadrelor noastre talentate din segmentul de analiză”, a spus Brittany Bramell, directorul CIA pentru afaceri publice.

Ultima oră
17:35 - Nicușor Dan: Pe ceea ce înseamnă paturi de spital în București nu există o presiune în acest moment. Ne dorim cu toții ca această creștere să nu fie explozivă în continuare (VIDEO)
17:34 - Marcel Ciolacu: „După decizia CCR, dacă nu există conflict, imediat PSD va vota moțiunea de cenzură. Dacă există conflict, PSD va depune imediat moțiune de cenzură”
17:27 - Raluca Turcan, despre salariul minim: Solicitarea de majorare se încadrează între 8% și 12%. Creșterea va fi consistentă inclusiv pe partea de salariu net
17:17 - Accident feroviar în Timiș: Mecanicul unui tren şi şoferul unui camion, transportaţi la spital, în urma unei coliziuni
17:13 - Maria Buză a dat Capitala pe viața la țară: „Să fie un an de când m-am mutat. Sunt cea mai fericită”
17:01 - Legea asistenței sociale s-ar putea schimba. Ce trebuie să știe românii care primesc ajutor de la stat
16:57 - Florin Cîțu: Cred că azi dăm hotărârea CNSU privind închiderea activităților economice de la ora 18 în localitățile cu incidențe între 4 și 6 la mie (VIDEO)
16:53 - Prefectul judeţului Prahova a emis un ordin privind încetarea mandatului primarului din comuna Şotrile, condamnat pentru pornografie infantilă
16:40 - Joe Biden și Emmanuel Macron, prima conversație de la izbucnirea scandalului pe vânzarea de submarine. Franța își acuzase aliații de „trădare”
16:27 - Mihaela Rădulescu, întâlnire de gradul zero cu un actor celebru. Cum s-au fotografiat cei doi și ce reacție a avut iubitul vedetei (FOTO)