Premieră pentru regiunea Golfului: Emiratele Arabe Unite vor acorda cetăţenie străinilor

Premieră pentru regiunea Golfului: Emiratele Arabe Unite vor acorda cetăţenie străinilor
Foto: Pixabay

Emiratele Arabe Unite au anunţat luni că vor acorda cetăţenie străinilor, fiind marcată astfel o premieră pentru regiunea Golfului.

Anunţul reprezintă o schimbare majoră de direcţie pentru o ţară a cărei economie depinde în mare măsură de expatriaţi, pentru care dreptul de rezidenţă depinde de viza de angajare, scrie Reuters, citat de News.ro.

Conform anunțului, paşaportul pentru Emiratele Arabe Unite, care este considerat unul dintre cele mai bune din lume pentru mobilitate, va fi oferit străinilor de vază şi profesioniştilor, precum ”investitori, medici, specialişti, inventatori, cercetători, persoane talentate, intelectuali, artişti şi familiile lor”.

”Măsura are rolul să aprecieze persoanele talentate şi competente prezente în Emirate şi să atragă mai multe minţi strălucite în comunitatea Emiratelor, într-un mod care să contribuie la dezvoltarea şi prosperitatea ţării”, se menționează în comunicat.

Cu toate acestea, străinii nu pot să depună cerere pentru cetăţenie, ci trebuie să fie nominalizaţi de membri ai familiei regale sau de oficiali, iar ultimul cuvînt va reveni guvernului ţării.

Urmăriți B1TV.ro și pe