Premierul britanic Rishi Sunak vrea ca toți elevii să învețe matematică până la vârsta de 18 ani

Premierul britanic Rishi Sunak vrea ca toți elevii să învețe matematică până la vârsta de 18 ani
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Tejas Sandhu

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak analizează planuri pentru a se asigura că toți elevii din Anglia studiază matematica sub o formă sau alta până la vârsta de 18, transmite BBC.

Rishi Sunak vrea ca toți elevii din Anglia să învețe matematică până la vârsta de 18 ani

Liderul din Downing Street este așteptat să susțină un prim discurs în 2023 și, conform informațiilor transmise către presă în prealabil, ar urma să declare că Marea Britanie trebuie să își regândească abordarea față de „calcul”.

„Într-o lume în care datele sunt peste tot și statisticile stau la baza fiecărui loc de muncă, locurile de muncă ale copiilor noștri vor necesita mai multe abilități analitice decât oricând”, ar urma să declare Rishi Sunak.

„Și să ne lăsăm copiii să iasă în lume fără aceste abilități ar însemna să ne dezamăgim copiii”, va mai afirma el.

Doar jumătate dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani studiază matematica, susține Sunak.

Este neclar ce va presupune inițiativa pentru elevii care doresc să urmeze cursuri umaniste sau arte creative.

În schimb, guvernul britanic analizează o eventuală extindere a calificărilor existente, precum și „opțiuni mai inovatoare”, a precizat un purtător de cuvânt din Downing Street.

Potrivit BBC, pare să fie vorba mai degrabă despre o aspirație decât despre o politică elaborată complet, fără să fi fost stabilit vreun mecanism precis de implementare.

Guvernul recunoaște că nu ar fi posibil să implementeze măsura înainte de următoarele alegeri generale din Marea Britanie, cu toate că prim-ministrul ar urma să înceapă să lucreze la elaborarea planului în parlamentul de la Londra.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:46 - Boris Johnson ar fi fost amenințat de Putin înainte de invazia în Ucraina: “Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura doar un minut”
07:30 - Matei Dima, celebrul vlogger BRomania, a recunoscut că a condus beat și drogat. Ce amendă penală trebuie să plătească
07:18 - Andrew Tate, de după gratii: „România e o țară comunistă”. Când s-a mutat în țara noastră a spus că vrea să trăiască într-o societate în care „corupția este accesibilă tuturor” (VIDEO)
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal