Premierul francez Jean Castex a fost testat negativ pentru infecția cu coronavirus

Premierul francez Jean Castex a fost testat negativ pentru infecția cu coronavirus
Sursa Foto: Hepta

UPDATE, 8 septembrie, ora 20.30 – Premierul francez, Jean Castex, a fost testat negativ pentru infecția cu noul coronavirus, transmite Guvernul de la Paris, potrivit BFMTV. La sfârșitul săptămânii trecute, Castex a intrat în contact cu directorul Turului Franței, Christian Prudhomme, diagnosticat ulterior cu COVID-19. În aceste condiții, prim-ministrul a fost testat și a rămas izolat până la primirea rezultatului.

ȘTIRE INIȚIALĂ

După rezultatul negativ primit marți, Jean Castex urmează să fie retestat la șapte zile după momentul în care a intrat în contact cu persoana infectată.

Prim-ministrul francezJean Castex a intrat în izolare după ce s-a întâlnit la sfârșitul săptămânii trecute cudirectorul Turului Franței, Christian Prudhomme, care a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

Castex și Prudhomme au făcut traseul Turului Franței, sâmbătă, într-o mașină, iar marți, Prudhomme a primit testulpozitiv pentru noul coronavirus.

Când a primit vestea că este suspect de temuta maladie, premierulparticipa la o conferință a partidului politic. Chiar dacă s-au luat toate măsurile de siguranță și cei doiau purtat măști pe tot parcursul turului, purtătorii de cuvânt ai guvernului au declarat că Castex urmează să fie testat, iar până la sosirea rezultatelor va rămâne izolat.

Președintele Emmanuel Macron a declarat că Castex va fi retestat până când rezultatul va fi negativ și va putea să își reia activitățile normale, așa cum se ăntâmplă cu toți cetățenii.De la debutul pandemiei și până pe 7 septembrie, în Franța au fost confirmate328,980 de cazuri de COVID-19. În această perioadă30,726 și-au pierdut viața din cauza virozei.

Tags:
Ultima oră
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)