Premierul francez Jean Castex a fost testat negativ pentru infecția cu coronavirus

Premierul francez Jean Castex a fost testat negativ pentru infecția cu coronavirus
Sursa Foto: Hepta

UPDATE, 8 septembrie, ora 20.30 – Premierul francez, Jean Castex, a fost testat negativ pentru infecția cu noul coronavirus, transmite Guvernul de la Paris, potrivit BFMTV. La sfârșitul săptămânii trecute, Castex a intrat în contact cu directorul Turului Franței, Christian Prudhomme, diagnosticat ulterior cu COVID-19. În aceste condiții, prim-ministrul a fost testat și a rămas izolat până la primirea rezultatului.

ȘTIRE INIȚIALĂ

După rezultatul negativ primit marți, Jean Castex urmează să fie retestat la șapte zile după momentul în care a intrat în contact cu persoana infectată.

Prim-ministrul francezJean Castex a intrat în izolare după ce s-a întâlnit la sfârșitul săptămânii trecute cudirectorul Turului Franței, Christian Prudhomme, care a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

Castex și Prudhomme au făcut traseul Turului Franței, sâmbătă, într-o mașină, iar marți, Prudhomme a primit testulpozitiv pentru noul coronavirus.

Când a primit vestea că este suspect de temuta maladie, premierulparticipa la o conferință a partidului politic. Chiar dacă s-au luat toate măsurile de siguranță și cei doiau purtat măști pe tot parcursul turului, purtătorii de cuvânt ai guvernului au declarat că Castex urmează să fie testat, iar până la sosirea rezultatelor va rămâne izolat.

Președintele Emmanuel Macron a declarat că Castex va fi retestat până când rezultatul va fi negativ și va putea să își reia activitățile normale, așa cum se ăntâmplă cu toți cetățenii.De la debutul pandemiei și până pe 7 septembrie, în Franța au fost confirmate328,980 de cazuri de COVID-19. În această perioadă30,726 și-au pierdut viața din cauza virozei.

Tags: