Premierul italian, Matteo Renzi: Uniunea Europeană a fost creată pentru a doborî zidurile, nu pentru a le construi

Premierul italian, Matteo Renzi: Uniunea Europeană a fost creată pentru a doborî zidurile, nu pentru a le construi

Premierul italian Matteo Renzi a declarat în contextul crizei refugiaților cu care se confruntă Europa, că Uniunea Europeană a fost creată pentru a dărâma zidurile, nu pentru a le construi. Acesta a subliniat că statele UE trebuie să înfrunte împreună problema imigrației, informează AFP.

Toată UE trebuie să înfrunte problema imigrației, începând cu (centrele) hot spots și până la repatrieri. UE a fost creată pentru a doborî zidurile, nu pentru a le construi. Este scris în Carta Europeană că rostul nostru este de a dărâma zidurile”, a declarat Renzi.

Premierul italian a mai adăugat că centrele pentru primirea refugiaților reprezintă doar o parte a soluție, nu soluția.

La ora actuală, UE pare să fie în criză și este prioritar să se revină la valorile fundamentale ale UE’, a continuat șeful guvernului de la Roma. ‘Europa nu poate fi un muzeu sau un loc de amintiri. Trebuie să privim cu mai mult umanism ceea ce se întâmplă în lume, începând cu Siria. UE a fost construită pentru un orizont mai vast. Aceste centre reprezintă un element al soluției, nu soluția”, a mai spus Renzi în fața presei, la finalul întâlnirii avute cu omologul său luxemburghez Xavier Bettel.