Premierul moldovean Valeriu Streleț: Existența Republicii Moldova ca stat este pusă în pericol

Premierul moldovean Valeriu Streleț: Existența Republicii Moldova ca stat este pusă în pericol
Foto: independent.md

Premierul moldovean Valeriu Streleț a declarat joi, pe fondul protestelor antiguvernamentale din fața Guvernului, că existența Republicii Moldova ca stat este pusă astăzi în pericol ca urmare a unor factori acumulați – mai mult ca oricând – în vara anului 2015, scrie ziare.com.

Acesta a mai precizat că Guvernul său va demisiona doar în cazul unui vot de neîncredere din partea Parlamentului de la Chișinau.

Streleț a insistat că problemele cu care se confruntă în prezent Republica Moldova și din cauza cărora au ieșit oamenii în stradă, corupția, sărăcia, lipsa de încredere în clasa politică, sunt consecințele unor procese acumulate pe parcursul mai multor ani.

În opinia premierului, demisia guvernului ar avea efecte exrem de negative.

„Prea complicate și complexe sunt problemele iar urmările (demisiei) ar fi extrem de grave”, a declarat Streleț, potrivit Radio Chișinău.

Zeci de mii de locuitori ai Republicii Moldova s-au adunat, în ultima săptămână, în piaţa din centrul oraşului. Principalele solicitări erau demisia actualei guvernari, finalizarea investigației și tragerea la raspundere a celor vinovați de „jaful secolului”.  (Detalii AICI)