Premierul olandez: Cu legea sa anti-LGBT, „Ungaria nu mai are ce să caute în UE”

Premierul olandez: Cu legea sa anti-LGBT, „Ungaria nu mai are ce să caute în UE”
foto: Hepta.ro / Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Premierul olandez Mark Rutte a precizat, joi, că Ungaria, care este acuzatăcă discriminează persoanele LGBT,după adoptarealegiicare interzice referirile la homosexualitate în şcoli,”nu mai are ce să caute în Uniunea Europeană”.

”În opinia mea, (…) ei nu mai au ce să caute în UE, dar nu doar eu decid”, a spus Rutte la sosirea la summitul european, potrivit AFP, citat de Agerpres.

„Pornografia și conținutul care reprezintă sexualitate sau promovează o abatere de la identitatea de gen, schimbarea sexului și homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor cu vârsta sub 18 ani”, se arată în textul de lege, prin care parlamentarii maghiari doresc să protejeze „drepturile copiilor”.

Prin noua lege votată de maghiari, parlamentarii își propun să protejeze copiiiprin limitarea accesului la conținutul artistic, precum videoclipuri, filme, cărți, muzică, respectiv spoturi comerciale și produse care promovează homosexualitatea infantilă și alte derivate ale mișcăriiLGBT, mai agresiv sau mai voalat.

Viktor Orbaneste, de asemenea, un susținător al creșterii natalității, prin introducerea mai multorlegicare vin în sprijinul familiilor. De anumite facilități beneficiază și polonezii, în timp ce alte țări care sunt într-un ritm accelerat de depopulare, precum România, privesc impasibile declinul.