Premierul polonez: Republica Moldova şi Georgia se apropie de momentul în care vor intra în UE

Premierul polonez: Republica Moldova şi Georgia se apropie de momentul în care vor intra în UE
Premierul Poloniei, Donald Tusk, a declarat că Republica Moldova și Georgia se apropie de momentul în care vor deveni membre UE, meritul fiind al liderilor politici din cele două țări, informează Mediafax. "În...

Premierul Poloniei, Donald Tusk, a declarat că Republica Moldova și Georgia se apropie de momentul în care vor deveni membre UE, meritul fiind al liderilor politici din cele două țări, informează Mediafax.

„În urmă cu doar câţiva ani, nimeni nu s-ar fi gândit că drumul Georgiei şi Moldovei spre Europa va fi atât de rapid, dar liderii politici din cele două ţări au avut multă determinare”
, a declarat Donald Tusk.

Premierul polonez a vorbit despre perseverența omologului moldovean, Vlad Filat și a președintelui Georgiei, Mihail Saakașvili, motivând că aceasta a scurtat perioada până la care cele două state vor adera la Uniunea Europeană.

„Determinarea şi curajul lui Vlad Filat ar trebui să fie un semnal important pentru toate nemulţumirile de la nivelul Uniunii Europene”, a spus Tusk, în cadrul forumului economic de la Krynica-Zdroj.

La forumul economic din Polonia participă reprezentanţi din aproximativ 60 de state.

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:16 - Amenzi pentru șoferii care făceau drifturi în Poiana Brașov. Legea prevede amenzi de până la 725 de lei pentru „derapaje controlate, în vederea întoarcerii și rotirii autovehiculului”
15:13 - Ploiești: peste 130.000 de apartamente fără căldură furnizată în sistem centralizat. „E o minciună, avem gaz”
15:03 - Ramona Olaru și Cătălin Cazacu și-au spus adio după un an de relație, chiar în prag de Sărbători: „Nu ne mai vorbim de destul timp”
14:54 - Adrian Cioroianu, după reacția Germaniei la vetoul Austriei: „Toate variantele sunt deschise. Eu nu îi văd dând înapoi pe austrieci, și-ar pierde o parte din credibilitate pe plan intern” (VIDEO)
14:42 - Anunț care vizează transportul gazelor din Neptun Deep al OMV Petrom și Romgaz în plin scandal România – Viena pe spațiul Schengen
14:37 - Mărturia românilor din Austria: „Nu cred că austriecii de rând ar avea o problemă cu intrarea noastră în Schengen”
14:25 - Cantități record de gaze importate de Republica Moldova din România, pe la Ungheni
14:21 - Germania și Luxemburg amenință că vor bloca aderarea Croației la Schengen dacă nu intră și România, și Bulgaria (VIDEO)
14:12 - Doi tineri din judeţul Prahova au fost treziţi de mascaţi, după ce s-au filmat cu o armă pe TikTok (VIDEO)
14:11 - Bărbat căutat de autoritățile din Italia, prins în România: acesta și-a împușcat concubina și a ars trupul neînsuflețit în interiorul unei maşini pe care a împins-o într-un râu din regiunea Calabria