Premierul Republicii Moldova: „Reforma justiției, o prioritate absolută pentru țara noastră”

Premierul Republicii Moldova: „Reforma justiției, o prioritate absolută pentru țara noastră”
Sursa foto: Facebook

Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliță, a declarat în cadrul întrevederii cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Josep Borrell,  că prioritatea absolută a actualei guvernări de la Chișinău este reforma justiției, iar eforturile vor fi îndreptate și spre combaterea corupției, gestionarea pandemiei COVID-19, promovarea redresării economice.

„Vrem să creștem investițiile în țara noastră, să îmbunătățim climatul de afaceri, să demonopolizăm economia, să facilităm transformarea digitală și să folosim toate resursele acordate Moldovei pentru a stimula o economie mai ecologică și mai durabilă.

Ne vom concentra în continuare pe buna guvernare, pe consolidarea capacității noastre instituționale, dar și pe securitate și reziliență. Mă bucur că există deschidere din partea UE pentru a actualiza dialogul de securitate și cooperarea cu Republica Moldova. Combaterea amenințărilor hibride, îmbunătățirea securității cibernetice, reformarea instituțiilor cheie din sectorul securității, discutarea altor probleme regionale urgente ar trebui să fie pe agenda acestui dialog”, a mai declarat Natalia Gavriliță.