Premierul scoțian îl contrazice pe viitorul prim-ministru britanic: Sintagma ”Brexit înseamnă Brexit” nu se aplică în cazul nostru. Eu am o obligaţie să găsesc o cale să păstrez Scoţia în UE

Premierul scoțian îl contrazice pe viitorul prim-ministru britanic: Sintagma ”Brexit înseamnă Brexit” nu se aplică în cazul nostru. Eu am o obligaţie să găsesc o cale să păstrez Scoţia în UE
Foto:pokerknave.com

Sunt obligată să respect voința poporului scoțian și să găsesc o cale de a-l păstra în Uniunea Europeană, a declarat premierul Scoției, Nicola Sturgeon. Aceasta a contrazis astfel afirmațiile viitorului prim-ministru britanic, Theresa May, care a declarat că ”Brexit înseamnă Brexit și vom face din el un succes”.

”Sintagma Brexit înseamnă Brexit nu se aplică în cazul Scoţiei, pentru că ţara noastră a votat diferit în acest referendum. La fel cum Theresa May are un mandat, şi eu am o obligaţie să respect voinţa poporului scoţian şi să găsesc o cale să păstrez Scoţia în UE”, a declarat Sturgeon, potrivit Bloomberg.

Aceasta a mai afirmat că vrea să discute cu May și a insistat că va reprezenta interesele Scoției. Deși Marea Britanie în ansamblu a votat pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană, fiecare district din Scoţia a votat rămânerea în blocul comunitar.

Theresa May declarase miercuri faptul că va numi un reprezentant care să se ocupe de procesul de Brexit. În acest context, premierul scoțian a anunțat că doreşte să aibă un cuvânt de spus în acest proces.

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)