Premierul Turciei: Spaţiul aerian al Ankarei a fost închis, toate aeronavele vor fi doborâte

Premierul Turciei: Spaţiul aerian al Ankarei a fost închis, toate aeronavele vor fi doborâte

Premierul turc a anunţat că a fost impusă o zonă de restricţie aeriană deasupra Ankarei şi că toate aeronavele vor fi doborâte.

Anunţul a venit după ce un elicopter ar fi lansat o bombă deasupra Parlamentului turc, transmite news.ro.

Binali Yildirim a mai declarat că “situaţia este în mare măsură sub control” după tentativa de lovitură de stat din ţară, relatează AFP.

Anterior, el a spus că tentativa de lovitură de stat a fost un act de rebeliune pus la cale de mişcarea loială clericului Fethullah Gulen, din Statele Unite, deşi gruparea acestuia a condamnat-o.

O lovitură de stat se produce vineri seară în Turcia. O sursă europeană a transmis pentru Reuters că aceasta pare destul de bine orchestrată. Elicoptere militare au tras asupra sediului televiziunii de stat și asupra sediului serviciilor turce de informaţii. De asemenea, Parlamentul și Palatul prezidențial din Ankara sunt înconjurate de tancuri. Mai multe schimburi de focuri de armă au avut loc între poliţie, aparent loială actualului şef al statului, Recep Tayyip Erdogan, şi militarii pucişti.

În acest timp, Erdogan nu poate să aterizeze pe teritoriul turc. Potrivit presei, acesta a cerut azil în Germania, dar a fost refuzat. El a îndemnat turcii să iasă în stradă pentru a se opune rezistență loviturii militare. La apelul său au răspuns mai mulți turci, care au început să protesteze. Armata turcă a intervenit, însă, și a deschis focul și a folosit tancuri împotriva mulțimii de civili din orașul Istanbul. Numărul de victime nu este cunoscut.