Premierul Zoran Milanovic: Imigranții pot trece prin Croația. Suntem gata să îi acceptăm pe acești oameni

Premierul Zoran Milanovic: Imigranții pot trece prin Croația. Suntem gata să îi acceptăm pe acești oameni
Foto: sarajevotimes.com

Autoritățile croate au anunțat miercuri că vor permite trecerea fără piedici a migranților în drum spre Europa de Vest, iar o reuniune a Consiliului de securitate națională a fost convocată pentru a discuta despre gestionarea crizei migrației, informează AFP.

„Ei (migranții) pot trece prin Croația și lucrăm în acest sens… Suntem gata să îi acceptăm pe acești oameni, indiferent de religia lor și culoarea pielii și să-i conducem spre destinațiile unde doresc să meargă, Germania și Scandinavia. Acești oameni sunt deja aici… dar nu doresc să vină în Croația sau în Ungaria și nu înțeleg care-i problema să-i lăsăm să treacă”, a declarat prim-ministrul Zoran Milanovic.

Premierul croat a criticat atitudinea Ungariei față de afluxul de imigranți.

„Eu nu sunt de acord cu politica Budapestei și o consider nocivă și periculoasă. Construcția de ziduri nu va opri pe nimeni… un gard în Europa secolului XXI nu este un răspuns, ci o amenințare”, a spus Zoran Milanovic, referindu-se la gardul din sârmă ghimpată ridicat de Budapesta de-a lungul celor 175 km de frontieră cu Serbia.

Croația se așteaptă la sosirea a circa 4.000 de migranți în următoarele zile, potrivit ministrului de interne Ranko Ostojic.

892 de migranți au sosit în Croația miercuri dintre care 360 au fost trimiși la centrul principal de recepție de la Jezevo, în apropiere de Zagreb, potrivit unui comunicat al ministerului.

„Avem o capacitate de primire de 1.500 de refugiați pe zi, fără a fi nevoie să instalăm corturi”,se arată în comunicatul citat, care adaugă că dacă este nevoie, ar putea fi mobilizate resurse suplimentare.

Ultima oră
11:53 - Circulația, îngreunată pe Autostrada Soarelui după ce un autotren plin cu porci s-a răsturnat pe sensul de mers spre Constanța
11:51 - Marian Godină, despre accidentele din România: „Prevenția nu funcționează la noi. Pentru a civiliza șoferii, e nevoie de bâtă, nu de vorbăraie”
11:45 - Anunțul nefericit al lui Robert Glință, înainte de finala de 100 de metri spate, de la Jocurile Olimpice: „Nu pot spune că mă simt în cea mai grozavă formă”
11:37 - Eugen Tomac (PMP): Am rămas șocat când am aflat că Poliția de frontieră a confiscat 4.600 de tone de deșeuri. Trebuie luate măsuri radicale
11:21 - Doi bărbați au ameninţat că se aruncă de pe clădirea Casei Pensionarilor din Petroșani (VIDEO)
11:16 - Interpreta Lidia Bejenaru Botgros a murit. Artista s-a stins din viață la 68 de ani
11:01 - Pericolul ascuns din pepenele roșu. Ce se întâmplă dacă este consumat în exces și care sunt categoriile de persoane pentru care nu este recomandat
10:59 - Şofer român de TIR, condamnat la închisoare în Franţa pentru transport de cocaină: „Îmi pare rău, am crezut că e cannabis”
10:57 - Cum s-a produs accidentul cu 8 decedați, de pe „Drumul Morții”. E85, cel mai sângeros tronson din România. Infrastructura din regiunea Moldovei, aceeași de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu
10:45 - Liberalul Alin Tișe, președintele CJ Cluj, se delimitează de Emil Boc și Daniel Buda: „Vor să-l înlocuiască pe Ludovic Orban cu Florin Cîțu, ca să-și rezolve ei problemele și să-și păstreze pozițiile”