Premierul Zoran Milanovic: Imigranții pot trece prin Croația. Suntem gata să îi acceptăm pe acești oameni

Premierul Zoran Milanovic: Imigranții pot trece prin Croația. Suntem gata să îi acceptăm pe acești oameni
Foto: sarajevotimes.com

Autoritățile croate au anunțat miercuri că vor permite trecerea fără piedici a migranților în drum spre Europa de Vest, iar o reuniune a Consiliului de securitate națională a fost convocată pentru a discuta despre gestionarea crizei migrației, informează AFP.

„Ei (migranții) pot trece prin Croația și lucrăm în acest sens… Suntem gata să îi acceptăm pe acești oameni, indiferent de religia lor și culoarea pielii și să-i conducem spre destinațiile unde doresc să meargă, Germania și Scandinavia. Acești oameni sunt deja aici… dar nu doresc să vină în Croația sau în Ungaria și nu înțeleg care-i problema să-i lăsăm să treacă”, a declarat prim-ministrul Zoran Milanovic.

Premierul croat a criticat atitudinea Ungariei față de afluxul de imigranți.

„Eu nu sunt de acord cu politica Budapestei și o consider nocivă și periculoasă. Construcția de ziduri nu va opri pe nimeni… un gard în Europa secolului XXI nu este un răspuns, ci o amenințare”, a spus Zoran Milanovic, referindu-se la gardul din sârmă ghimpată ridicat de Budapesta de-a lungul celor 175 km de frontieră cu Serbia.

Croația se așteaptă la sosirea a circa 4.000 de migranți în următoarele zile, potrivit ministrului de interne Ranko Ostojic.

892 de migranți au sosit în Croația miercuri dintre care 360 au fost trimiși la centrul principal de recepție de la Jezevo, în apropiere de Zagreb, potrivit unui comunicat al ministerului.

„Avem o capacitate de primire de 1.500 de refugiați pe zi, fără a fi nevoie să instalăm corturi”,se arată în comunicatul citat, care adaugă că dacă este nevoie, ar putea fi mobilizate resurse suplimentare.

Ultima oră
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă