PREMIUL NOBEL PENTRU CHIMIE 2018: Trei cercetători vor împărți distincția ‘pentru o revoluţie bazată pe evoluţie’ (FOTO)

PREMIUL NOBEL PENTRU CHIMIE 2018: Trei cercetători vor împărți distincția 'pentru o revoluţie bazată pe evoluţie' (FOTO)

Cercetătorii Frances H. Arnold (SUA), George P. Smith (SUA) și Gregory P. Winter (Marea Britanie) au primit Premiul Nobel pentru Chimie pe 2018, după cum a anunţat miercuri Academia Regală de Ştiinţe din Suedia.

Cei trei vor împărți un premiu de aproximativ un milion de dolari, ei fiind recompensaţi ”pentru o revoluţie bazată pe evoluţie”, potrivit Agerpres.

Sezonul din 2018 al prestigioaselor distincţii s-a deschis luni, odată cu anunţarea laureaţilor Premiului Nobel pentru Medicină. Cercetătorul american James P. Allison şi omul de ştiinţă japonez Tasuku Honjo au fost desemnaţi câştigători datorită descoperirii unor noi terapii împotriva cancerului.

Marţi, cercetătorul american Arthur Ashkin şi o echipă formată din oamenii de ştiinţă Gérard Mourou (Franţa, SUA) şi Donna Strickland (Canada) au primit Premiul Nobel pentru Fizică pentru ”invenţii revoluţionare” în domeniul laserelor, care ”deschid calea către zone neexplorate ale cercetării şi către o multitudine de aplicaţii industriale şi medicale”.
Donna Strickland a devenit astfel cea de-a treia femeie din istorie laureată cu Premiul Nobel pentru Fizică.

Premiul Nobel pentru Pace va fi anunţat vineri, 5 octombrie, iar numele câştigătorului Premiului Sveriges Riksbank pentru Economie în memoria lui Alfred Nobel va fi dezvăluit luni, 8 octombrie.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare