Presa austriacă se întreabă de ce Karl Nehammer nu a mers întâi în România și consideră că țara noastră e mai importantă economic decât Bulgaria

Presa austriacă se întreabă de ce Karl Nehammer nu a mers întâi în România și consideră că țara noastră e mai importantă economic decât Bulgaria
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Stringer

Spre deosebire de Bulgaria, maturitatea Schengen a României nu este pusă sub semnul întrebării de niciun expert, arată o analiză publicată de cotidianul austriac Der Standard.

Presa austriacă se întreabă de ce șeful guvernului de la Viena nu a încercat să repare relațiile cu România

„De ce nu mai întâi Bucureștiul?”, scrie în articolul Der Standard, citat de Libertatea, care analizează vizita lui Nehammer în Bulgaria, la o lună și jumătate după ce Austria a blocat accesul celor două țări învecinate în spațiul Schengen.

„Vizita cancelarului austriac Karl Nehammer în Bulgaria este o ocazie de a ridica din nou problema «securizării frontierelor externe».

În mod evident, guvernul de la Viena dorește să prezinte situația de la granița bulgaro-turcă ca și cum acolo ar fi nevoie urgentă de «ajutor pentru dezvoltare».

Ziarul austriac punctează apoi că România e mai importantă din punct de vedere economic pentru Austria decât Bulgaria și că logic ar fi fost ca șeful guvernului de la Viena să vină mai întâi la București. Semnalul transmis de vizita cancelarului austriac este ciudat dintr-un singur motiv: de ce nu merge Nehammer mai întâi la București și nu încearcă să repare relațiile cu România, care este mult mai importantă pentru Austria din punct de vedere economic decât Bulgaria?

Ziarul austriac Der Standard: „Spre deosebire de Bulgaria, pregătirea României pentru Schengen nu este pusă sub semnul întrebării de niciun expert. Doar 3% dintre migranți vin prin România. Prin urmare, vizita lui Nehammer este privită la București aproape ca o nouă insultă, deoarece Viena pare mai interesată de aderarea Bulgariei”, mai notează ziarul austriac.

Urmăriți B1TV.ro și pe