Presa din SUA: Arsenalul chimic sirian, în mare parte ”inutilizabil”

Presa din SUA: Arsenalul chimic sirian, în mare parte ”inutilizabil”
Armele chimice deținute de sirieni sunt în mare parte ”inutilizabile” și ar putea fi astfel distruse mai rapid decât se estima inițial, potrivit unui raport confidențial americano-rus citat de...

Armele chimice deținute de sirieni sunt în mare parte ”inutilizabile” și ar putea fi astfel distruse mai rapid decât se estima inițial, potrivit unui raport confidențial americano-rus citat de Washington Post.

Acest raport, prezentat Casei Albe de experţi în domeniul armamentului, estimează că arsenalul sirian ar putea să fie neutralizat în termen de nouă luni şi că acesta prezintă mai puţine riscuri să fie ascuns sau furat de grupări teroriste, din cauza formei în care este stocat.

Potrivit acestor experţi, Siria ar deţine peste 1.000 de tone de arme chimice, între care 300 de tone de gaz muştar.

Restul arsenalului ar fi alcătuit din elemente chimice lichide, stocate sub formă binară, adică sub forma a două produse chimice, cunoscute sub numele de precursori, care sunt amestecate chiar înainte să fie utilizate, scrie ziarul.

Tags:
Ultima oră
22:56 - Garda Forestieră Suceava susține că nu a identificat nereguli sau tăieri ilegale de arbori pe fondul forestier unde au fost agresați un activist și doi jurnaliști
22:47 - EXCLUSIV // City Insurance intră în faliment. Ce se întâmplă cu șoferii care au polițe de asigurare RCA
22:30 - Anda Adam s-a logodit: „Inelul e în seif, că e prea scump”. Cine e bărbatul care a cerut-o în căsătorie
22:11 - Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (VIDEO)
21:46 - Ce părere are Gică Hagi despre nunta Simonei Halep și a lui Toni Iuruc
21:45 - Valeriu Gheorghiță: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de infectări pe zi, media la o săptămână. Asta înseamnă vârfuri de 20.000 de cazuri COVID pe zi (VIDEO)
21:28 - Alina Gorghiu și-a șters postarea în care condamna atacul mafiei pădurilor asupra activiștilor de mediu: „Ce se poate înțelege din asta? Gheorghe Flutur e în #echipacâștigătoare”
21:26 - Valeriu Gheorghiță: „Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”
21:01 - Reprezentanța Comisiei Europene în România, reacție la cazul jurnaliștilor bătuți în Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, când documentau despre mafia pădurilor: Autoritățile să protejeze libertatea presei!
20:49 - Florin Cîțu răspunde contestatarilor: „Oricine spune că ar trebui să cadă acest guvern este o persoană iresponsabilă” (VIDEO)