Presa germană: Justiţia va renunţa la ancheta referitoare la presupusa ascultare a telefonului Angelei Merkel de către NSA

Presa germană: Justiţia va renunţa la ancheta referitoare la presupusa ascultare a telefonului Angelei Merkel de către NSA

Justiţia germană va renunţa la ancheta referitoare la presupusa ascultare a telefonului mobil al cancelarului Angela Merkel de către agenţia de informaţii americană NSA, din lipsă de probe, informează revista germană Focus, potrivit AFP.

Experţii în spionaj electronic care se ocupă de dosar nu au găsit niciun indiciu serios şi au redactat o ordonanţă de neurmărire penală, potrivit publicației, care citează surse apropiate Ministerului german al Justiţiei.

Parchetul federal din Karlsruhe ar trebui să urmeze recomandările experţilor de a renunţa la cercetări, potrivit surselor citate.

În luna iunie, justiţia germană a deschis o anchetă pentru fapte de spionaj şi activităţi în favoarea unui serviciu de informaţii străin.

În anului trecut, fostul consultant al NSA, Edward Snowden, a făcut o serie de dezvăluiri cu privire la un vast sistem de supraveghere a conversaţiilor telefonice şi comunicaţiilor prin Internet ale germanilor, incluzând și telefonul mobil al cancelarului.

Scandalul a afectat profund relaţia cu Germaniei cu  Statele Unite, care era, de obicei, una foarte strânsă.