Presa maghiară: Guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani

Presa maghiară: Guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Marton Monus

Guvernul Ungariei nu va mai lansa în următorii doi ani noi investiții transfrontaliere – în regiunile locuite de maghiari, inclusiv în Transilvania, anunță agenția publică maghiară MTI.

Decizia luată de guvernul maghiar privind investițiile în Transilvania

Guvernul de la Budapesta motivează decizia prin intenția de a se concentra pe finalizarea celor deja începute.

Agenția îl citează pe primarul din Sfântu Gheorghe, Árpád Antal, care a amintit o declarație dată la Băile Tușnad de premierul Viktor Orban.

Primarul Árpád Antal a făcut anunțul în contextul încercărilor de construire a unui centru cultural şi pentru tineret în Sfântu Gheorghe, care ar urma să fieconstruit de către Primăria Sfântu Gheorghe, Consiliul Judeţean Covasna şi Fundaţia „Sapientia”, cu sprijinul statului ungar.

Guvernul Viktor Orban al Ungariei acordă peste 92 de milioane de euro pentru grădinițele din Ardeal

Guvernul Ungariei a alocat în 2021 aproximativ 92,2 milioane de euro pentru a sprijini financiar construirea a 103 grădinițe noi și reabilitarea altor 400, în Ardeal, a anunțat secretarul de stat ungar Janos Arpad Potapi în localitatea Petrisat din județul Alba, potrivit G4Media.ro, care invocă informații transmise de radionul național maghiar și citate de Rador.

Anunțul a fost făcut de secretarul ungar pentru politici naționale, Janos Arpad Potapi, în localitatea Petrisat din Ardeal, județul Alba, la așezarea pietrei de temelie pentru o nouă grădiniță maghiară.

Potrivit oficialului ungar, scopul programului inițiat de Viktor Orban pentru dezvoltarea grădinițelor din țările cu minoritate maghiară este creșterea numărului de copii din învățământul în limbă maghiară.

Urmăriți B1TV.ro și pe