CORONAVIRUS | Brazilia: Twitter a şters două postări ale preşedintelui brazilian

CORONAVIRUS | Brazilia: Twitter a şters două postări ale preşedintelui brazilian

Două postări ale președintelui brazilian Jair Bolsonaro, în care a pus sub semnul întrebării măsurile de carantină decise în contextul coronavirusului, au fost eliminate duminică de pe Twitter, pe motiv că încălcau regulile rețelei de socializare.

Liderul de extremă dreaptă a postat mai multe videoclipuri în care a încălcat ghidul de distanțare socială impus de guvernul său, întâlnindu-se cu susținători de pe străzile Brasiliei și îndemnându-i să continue economia.

Astfel, două dintre postări au fost eliminate și înlocuite cu o notificare care explică de ce au fost șterse.

Twitter a explicat într-o declarație că și-a extins recent regulile globale privind gestionarea conținutului care contrazic informațiile de sănătate publică din surse oficiale și ar putea pune oamenii în pericol de a transmite COVID-19.

Într-unul dintre videoclipuri, președintele solicită „revenirea la normalitate”, punând la îndoială măsurile de carantină impuse de guvernanți și de unii primari din țara sa, ca o măsură eficientă de retenție împotriva virusului, scrie Thejakartapost.

”Dacă continuă astfel, cu șomajul, ceea ce vom avea mai târziu va fi o problemă foarte gravă, care va dura ani de zile pentru a se remedia”, a afirmat el, legat de măsurile de izolare.

În Brazilia 4.256 au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus, 136 dintre acestea stingându-se din viață, iar alte 296 fiind în stare gravă. Cu toate acestea, 6 persoane s-au recuperat.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie. Sunt peste 724.000 de cazuri la nivel global, peste 152.000 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor a depășit de 34.000 de oameni.

România a ajuns la 1.815 de cazuri de COVID-19, cu 55 depistate doar de la ultima informare. La ATI sunt internați 52 pacienți.

Dintre cele 1.292 de cazuri, 206 au fost declarate vindecate și externate. Din nefericire, alte 44 persoane s-au stins din viață.

De asemenea, amintim că, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11.213 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 162.374 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.