Președintele american Barack Obama promite un sistem de imigraţie mai just şi mai echitabil

Președintele american Barack Obama promite un sistem de imigraţie mai just şi mai echitabil

Preşedintele american, Barack Obama, a promis un sistem de imigraţie mai just şi mai echitabil. Acesta a precizat că: „nu voi sta cu mâinile în sân, voi face ceea ce sunt autorizat să fac. Nu am ridicat Statuia Libertății cu spatele la lume. Lumina ei strălucitoare este ca un far pentru întreaga planetă”. Barack Obama a ţinut un discurs fulminant despre seria de măsuri legate de cei peste 5 milioane de imigranţi ilegali ameninţaţi cu expulzarea.

 ”Sistemul nostru legat de imigranţi a fost distrus foarte mult timp şi toată lumea ştie acest lucru. Ca americani, credem în corectitudine, în ideea că, dacă acţionăm după reguli, reuşim. Dar, adesea, oferta pentru imigranţi a fost complet nedreaptă. Au existat familii care au încercat să vină în America în mod legal, însă au fost separate şi au rămas aşa ani în şir”, a spus Obama.

Liderul de la Casa Albă a precizat că o amnistie în masă ar fi incorectă, pentru că ar fi imposibil şi contrar caracterului american să fie iniţiate expulzări masive.

Una dintre măsurile anunţate de Obama prevede că imigranţii ilegali care locuiesc mai mult de cinci ani în Statele Unite şi au un copil american sau au un statut de rezident permanent vor putea obţine un permis de muncă pe termen de trei ani.

O astfel de măsură i-ar viza pe jumătate din cei 11 milioane de imigranţi ilegali care trăiesc în Statele Unite. Cei mai mulţi sunt originari din Mexic şi America Centrală.

Pe fondul unei pasivităţi manifestate de Congres în acest caz, preşedintele american a declarat că „autoritatea legală” pe care i-o conferă funcţia îi permite să facă sistemul de imigraţie american „mai echitabil”.

„Acest lucru ne face mai puternici şi dinamici, ne dă şi mai multe speranţe, suntem o naţiune de imigranţi şi suntem în mod constant înlocuiţi de oameni care muncesc din greu şi care cred în visul american, iar asta este un uriaş avantaj faţă de celelalte ţări. Ne face să fim antreprenori”, a spus liderul american.

Declaraţiile preşedintelui Barack Obama i-au înfuriat la culme pe adversarii săi republicani, care au calificat proiectul drept unul anticonstituţional.

Obama i-a acuzat pe republicanii că blochează un proiect de lege în Congres.

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori