Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, le-a urat ”bun venit” refugiaților la reunirea celui de-al 13-lea congres CES

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, le-a urat ”bun venit” refugiaților la reunirea celui de-al 13-lea congres CES
Foto: radioiasi.ro

Jean-Claude Juncker, Președintele Comisiei Europene, le-a urat, marți, ”bun venit” refugiaților, la deschiderea Congresului Confederației Europene a Sindicatelor (CES) la Paris. Totodată, acesta reamintit că primirea lor este ”o obligație ardentă a Europei”.

 500 de delegați ai CES au aplaudat cuvintele lui Jean-Claude Juncker: ”Bun venit refugiaților!”, potrivit Agerpres.

„Refugiații au nevoie de solidaritate”, a spus președintele Comisiei Europene.

Junker a avertizat împotriva extremei-drepte și a ”tuturor celor care fac alpel la sentimente nedemne”, având în vedere criza refugiaților cu care se confruntă statele europene.

Președintele CE s-a arătat ”mândru” că Europa este privită ca un ”refugiu al păcii” și este pincipala destinație aleasă de oamenii din Orientul Mijlociu care fug de război. 

„Starea Uniunii Europene nu este bună, fisurile în zidul solidarității se înmulțesc”, a mai declarat Juncker, arătându-se în același timp îngrijorat de ”renașterea periculoasă a sentimentelor naționale”.

 509 delegați, din partea a 90 de organizații sindicale, care reprezintă 39 de țări europene, dintre care și cele 28 membre UE, se vor reuni până vineri la cel de-al 13-lea Congres CES.