Președintele Dumei de Stat: Cei care se opun invaziei din Ucraina ar trebui să rămână fără cetățenie rusă

Președintele Dumei de Stat: Cei care se opun invaziei din Ucraina ar trebui să rămână fără cetățenie rusă
Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, a declarat cei care nu susțin operațiunea militară din Ucraina, comportându-se laș și perfid, ar trebui să rămână fără cetățenie rusă. Sursa: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA

Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, a declarat cei care nu susțin operațiunea militară din Ucraina, comportându-se laș și perfid, ar trebui să rămână fără cetățenie rusă și să li se interzică accesul pe teritoriul țării.

Totodată, acesta a susținut că marea majoritate a populației susține invazia din Ucraina și înțelege necesitatea acesteia pentru a proteja securitatea țării și a națiunii, potrivit news.ro.

Rușii care nu susțin acțiunea militară din Rusia ar putea rămâne fără cetățenie

„Marea majoritate a cetăţenilor noştri susţine operaţiunea militară specială din Ucraina, înţelege necesitatea acesteia pentru securitatea ţării noastre şi a naţiunii noastre. Dar există şi cei care se comportă laş, perfid. Totuşi, pentru astfel de cetăţeni ai Federaţiei Ruse nu există nicio procedură de privare de cetăţenie şi interdicţia de a intra în ţara noastră. Dar poate că ar fi bine”, a spus el pe Telegram.

„Ce părere aveţi?”, şi-a întrebat apoi abonaţii.

Pentru a-și ilustra punctul de vedere, Volodin a adus-o în discuție pe Marina Ovsiannikova, jurnalista care a protestat în direct la o televiziune rusă.

Marina Ovsianikova, jurnalista care a protestat împotriva războiului la o televiziune rusă

Marina Ovsianikova a afișat un mesaj împotriva războiului, la un post de știri din Rusia, în condițiile în care Federația a anunțat că astfel de gesturi vor fi aspru sancționate.

Jurnalista de la Moscova a apărut în direct cu o pancartă prin care a dat de gol propaganda rusă de la postul de televiziune și a încercat să le atragă telespectatorilor atenția asupra conflictului din Ucraina.

„Nu Războiului! Nu credeți propaganda, vă minte chiar de aici. Rușii împotriva războiului”, a fost mesajul pe care ea l-a afișat în timpul jurnalului.

Femeia a fost audiată timp de 14 ore fără oprire, iar ulterior și-a dat demisia de la postul de televiziune la care lucra. Având în vedere gestul plin de curaj al Marinei, președintele Franței, Emmanuel Macron i-a oferit azi politic în țara pe care o conduce, dar jurnalista din Moscova a refuzat, precizând că își iubește țara și nu dorește să plece.

Urmăriți B1TV.ro și pe