Președintele Franței nu exclude un vot în Parlament pe tema unei intervenţii în Siria

Președintele Franței nu exclude un vot în Parlament pe tema unei intervenţii în Siria
Preşedintele François Hollande nu exclude să ceară un vot în Parlament, reclamat cu insistenţă de către opoziţie, cu privire la o angajare franceză în Siria.Acest lucru este posibil să se întâmple după...

Preşedintele François Hollande nu exclude să ceară un vot în Parlament, reclamat cu insistenţă de către opoziţie, cu privire la o angajare franceză în Siria.

Acest lucru este posibil să se întâmple după votul Congresului american, relatează AFP.

Un vot al parlamentarilor francezi „nu este un subiect tabu pentru François Hollande”, a declarat ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul Alain Vidalies.

Constituţia franceză prevede că preşedintele Republicii informează Parlamentul în legătură cu decizia sa de a ordona o intervenţie a trupelor franceze în străinătate cel mai târziu după trei zile de la începerea intervenţiei, dar Legea fundamentală nu impune un vot în acest sens.

Premierul Jean-Marc Ayrault nu a exclus, la rândul său, posibilitatea ca în Parlament să aibă loc, la un moment dat, o consultare însoţită de un vot.

„Preşedintele Republicii este cel care decide dacă un vot, pe care Constituţia noastră nu îl cere, este necesar să aibă loc”, a relevat el.

Acesta a reafirmat că ședința parlamentară de miercuri va fi o „dezbatere fără vot”, având în vedere că „decizia ultimă” de a interveni în Siria va fi luată de către Hollande, doar atunci când va fi constituită o „coaliție”.