Președintele Klaus Iohannis, față în față cu Donald Trump la summitul NATO (FOTO)

Președintele Klaus Iohannis, față în față cu Donald Trump la summitul NATO (FOTO)
Foto: PSnews

Klaus Iohannis, Preşedintele României a participat joi la reuniunea NATO, unde a fost pentru prima dată faţă în faţă cu cel mai important om al planetei, Donald Trump, Președintele SUA, potrivitdigi24.ro.

„Este general acceptat că ne dorim o Alianţă puternică, coezivă, care merge înainte. Vrem o întărire a relaţiei transatlantice, relaţiei între SUA şi Europa, trebuie să fie o relaţie foarte foarte puternică. Dacă ne apropiem un pic de zona noastră, atunci e clar că ne dorim un flanc estic bine consolidat. Dorim însă ca acest flanc estic să fie consolidat într-un mod echilibrat", a declarat preşedintele, la sosirea la noul sediu al NATO de la Bruxelles.

Președintele s-a arătat încântat de faptul că ideea privind consolidarea echilibrată a flancului estic, pe axa nord-sud, a fost preluată şi susţină de către aliaţi şi acum se lucrează la un concept care va duce la această echilibrare.

La această adunare, Președintele României a discutat pentru prima dată cu Liderul de la Casă albă, însă a stat alături și de noul Președinte al Franței, Emmanuel Macron și cancelarul Germaniei, Angela Merckel.

Tags: