Președintele Obama și Kate Middleton, printre cele mai influente 100 personalități din lume

Președintele Obama și Kate Middleton, printre cele mai influente 100 personalități din lume
Revista Time a publicat joi lista celor mai influente 100 de personalități din lume, listă care-i include pe cineastul Steven Spielberg, soția prințului Williams, ducesa de Cambridge, cântăreața Beyonce,...

Revista Time a publicat joi lista celor mai influente 100 de personalități din lume, listă care-i include pe cineastul Steven Spielberg, soția prințului Williams, ducesa de Cambridge, cântăreața Beyonce, președintele american Obama, dar și papa Francisc.

Această listă, care nu este un clasament, o include și pe tânăra din Pakistan care a căzut țintă a atacurilor talibanilor din luna octombrie a anului trecut, devenit un simbol al drepturilor copilului și nu numai.

În total, lista din 2013 include 35 de femei, iar editorii revistei Time au apelat în acest an la o inovaţie, întrucât au decis să prezinte pentru prima dată şapte coperte diferite, în funcţie de zonele de pe Glob unde este comercializată revista.

Pe una dintre coperte, cititorii vor descoperi portretul, în alb-negru, al tinerei Malala, primul după ce această tânără din Pakistan a fost ţinta agresiunilor comise de talibani în octombrie 2012.

Lista include şi alte femei celebre, precum ducesa Catherine de Cambridge (singurul membru al familiei regale britanice care figurează în lista din acest an), şeful grupului Yahoo!, Marissa Mayer, sportivele Li Na (China, tenis) şi Lindsay Vonn (Statele Unite, schi).

Trei cupluri celebre apar şi ele pe lista din 2013: cântăreţii americani Jay-Z şi Beyonce, preşedintele chinez Xi Jinping şi eleganta lui soţie, Peng Liyuan, dar şi cuplul prezidenţial american Michelle şi Barack Obama.

Preşedintele american se află în fruntea listei Time pentru a opta oară consecutiv – un record pentru personalităţile care figurează în acest an.

Francisc, noul papă de la Vatican, liderul kurd Abdullah Ocalan, disidenta birmană Aung San Suu Kyi, liderul nord-coreean Kim Jung-un şi cel sud-coreean Park Geun-hye fac şi ei parte dintre cele mai emblematice personalităţi din 2013 potrivit revistei Time.

Urmăriți B1TV.ro și pe