Președintele, premierul și mai mulți miniștri din Burkina Faso au fost arestați de soldați

Președintele, premierul și mai mulți miniștri din Burkina Faso au fost arestați de soldați
Foto: meskoncepts.com

Președintele Burkinei Faso, Michel Kafando, prim-ministrul Isaac Zida și mai mulți miniștri au fost arestați de către soldați în timpul unei reuniuni a cabinetului, informează DPA, citată de Agerpres.

Kafando și Zida negociau cu soldații din Regimentul prezidențial de securitate, cărui dizolvare a fost recomandată lui Kafando de o comisie de reformă și reconciliere formată după ce președintele anterior Blaise Compaoré a fugit din țară în octombrie. Comisia, care include și personalități ale societății civile, a propus ca garda prezidențială să fie integrată în poliția militară, jandarmeria.

Demonstranți s-au adunat într-o piață centrală din Ouagadougou și au mărșăluit spre palatul prezidențial, cerând eliberarea politicienilor. Soldații au tras focuri pentru disperarea mulțimii, dar nu au fost înregistrate victime.

Garda prezidențială este formată din 1.300 de membri și cunoscută pentru loialitatea față de fostul președinte, ai cărui suporteri au primit interdicție de a contesta alegerile stabilite pentru 11 octombrie.

Tags: