Preşedintele şi locţiitorul unei secţii de vot din Vrancea au demisionat. Ce nereguli au descoperit aceștia în secțiile de vot?

Preşedintele şi locţiitorul unei secţii de vot din Vrancea au demisionat. Ce nereguli au descoperit aceștia în secțiile de vot?
Foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Preşedintele şi locţiitorul unei secţii de votare din Măicăneşti au demisionat, sâmbătă seara, cu doar câteva ore înainte de începerea votului pentru alegerile locale 2020.

Neregulile din secțiile de vot special ”pregătite” pentru alegerile locale 2020

Reprezentanții Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Vrancea au explicat că decizia a fost luată după ce s-a constatat că ştampilele care urmau să fie folosite în procesul electoral prezentau urme de tuş.

”În secţia de votare de la Şcoala Gimnazială Măicăneşti au fost constatate nereguli privind unele ştampile de vot. Poliţia a intervenit acolo după ce a fost sesizată prin 112. În urma acestor probleme, preşedintele şi locţiitorul secţiei de votare şi-au anunţat intenţia de a demisiona, deocamdată verbal, deoarece, conform legii, aceste situaţii sunt soluţionate de AEP (Autoritatea Electorală Permanentă – n.r.)”, a declarat preşedintele BEJ Vrancea, Dănuţ Ene, conform Agerpres.

Aceeași situațieprivind ştampile care ar fi fost folosite s-aînregistrat şi în alte două secţii de vot

Aceasta nu este o situație singulară. Din păcate, aceeași situațieprivind ştampile care ar fi fost folosite s-aînregistrat şi în alte două secţii de vot din aceeaşi comună, informează reprezentanțiiInspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

”La data de 26 septembrie, IPJ Vrancea a fost sesizat prin apel 112 cu privire la faptul că la secţia de votare nr. 201 Măicăneşti, cu ocazia desigilării materialelor înaintate de către Biroul Electoral de Circumscripţie Nr. 32 către secţia menţionată, membrii comisiei au constatat faptul că ştampilele ce urmează a fi folosite la procesul electoral prezintă urme de tuş, existând suspiciunea că acestea ar fi fost folosite. Ulterior, aceeaşi situaţie s-a constatat la secţiile de votare numărul 204, respectiv 206, din aceeaşi comună. Imediat, o echipă operativă din cadrul IPJ Vrancea a fost direcţionată pentru verificarea celor sesizate”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

Între timp, preşedintele şi locţiitorul său din secţia de votare de la Măicăneşti au fost înlocuiţi.

Și la Brăila au fost probleme

Biroul Electoral Judeţean Brăila a decis înlocuirea tuturor membrilor Biroului Electoral Municipal,după ce preşedintele şi locţiitorul Biroului Electoral Municipal Brăila, judecătorii Alexandru Marius Badea şi Iulia Alina Toader, au fost confirmaţi cu virusul ucigaș COVID-19 care a declanșat o adevărată criză sanitară la nivel mondial.

Mai mult decât atât, au fost trimise adrese către toate partidele care aveau reprezentanţi în Biroului Electoral Municipal să nominalizeze alte persoane, iar în cazul foştilor membri BEM a fost dispusă măsura izolării la domiciliu timp de 14 zile.

Ultima oră
20:28 - Beatrice Mahler: Secția de Terapie Intensivă de la Institutul Marius Nasta e plină de câteva săptămâni. Presiunea și dificultatea cazurilor cresc de la o zi la alta (VIDEO)
20:11 - Lista orașelor cu cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19. Unde este obligatoriu certificatul verde
20:03 - DOCUMENT. Peste 70 de liberali au lansat un apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale. Ludovic Orban: Nu ne permitem să ne jucăm cu soarta României
19:53 - Drama unei bătrâne de 101 din Botoșani, care a rămas fără casă din cauza unui incendiu
19:34 - Joe Biden, la Adunarea Generală a ONU: SUA nu caută un Război Rece cu China și e gata să lucreze cu orice națiune care caută o rezolvare pașnică la provocări comune (VIDEO)
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile