Președintele sirian: Criza imigranţilor din Europa nu poate fi soluţionată decât prin lupta contra terorismului

Președintele sirian: Criza imigranţilor din Europa nu poate fi soluţionată decât prin lupta contra terorismului
Foto: independent.co.uk

Președintele Siriei, Bashar Al-Assad, a declarat într-un interviu pentru presa rusă că situația din Europa, creată de valul imens de refugiați, nu se va soluționa decât prin lupta contra terorismului, informează AFP, citată de Mediafax.

„Problema nu este dacă Europa acceptă sau nu refugiaţi. Trebuie neapărat rezolvată această problemă la sursă. Dacă Europei îi pasă cu adevărat de soarta refugiaţilor, atunci să înceteze să susţină teroriştii. Dacă întrebaţi orice sirian ce îşi doreşte astăzi, primul său răspuns va fi securitate şi stabilitate pentru toţi”, a declarat Al-Assad, potrivit afirmaţiilor difuzate în limba rusă de postul de televiziune RT.

Regimul condus de Al-Assad îi consideră teroriști și pe militanții pașnici și pe rebeli și pe jihadiști.

„Trebuie să continuăm dialogul în numele căutării unui consens, dar nu putem obţine succese reale atât timp cât mor oameni, cât timp continuă baia de sânge şi oamenii nu se simt în siguranţă. Nu vom ajunge nicăieri până nu vom învinge terorismul în Siria”, a adăugat el, făcând apel la „toate părţile să se unească” pentru a lupta împotriva terorismului.

Conflictul din Siria a început în martie 2011 și de atunci au murit peste 240.000 de oameni, iar câteva milioane și-au părăsit locuințele.