Prețurile la biletele de avion au explodat în 2021. Cu cât au crescut, de fapt

Prețurile la biletele de avion au explodat în 2021. Cu cât au crescut, de fapt
Noi sancțiuni asupra aviației ruse adoptate de Marea Britanie. Foto simbol: Pixabay

Prețurile la alimente și energie au explodat în 2021, iar ceea ce a trecut a fost, de fapt începutul, potrivit economiștilor. Inclusiv prețurile la biletele de avion au cunoscut o creștere uriașă anul trecut, în ciuda restricțiilor anti-COVID.

Prețul mediu al biletelor de avion a fost în anul care tocmai s-a încheiat a fost cu 19% mai mare față de 2020, potrivit unei analize eSky.

Care au fost destinațiile preferate ale românilor în 2021

Majorările de tarife s-au produs ca urmare a cererii din ce în ce mai mari pentru zborurile interne și intercontinentale. Astfel, preţul mediu al unui bilet de avion dus a fost de 155 de euro, iar în funcţie de tipul de zbor, tarifele au fost următoarele: 70 de euro pentru un zbor intern, 90 de euro pentru zbor internaţional, respectiv 303 euro pentru zbor intercontinental.

„Interesant, în comparaţie cu 2019 şi 2020, preţurile biletelor pentru zborurile intercontinentale au crescut cel mai mult. În 2019 am plătit în medie 250 de euro pentru un singur bilet, în timp ce în 2020 era 290 de euro.

Totodată, este de remarcat că preţurile biletelor pentru rutele internaţionale, de exemplu din România către ţările europene, în 2021 au scăzut cu 5% faţă de 2020 şi cu 11% faţă de 2019”, a declarat Marius Turbatu, Hub manager eSky România.

Cele mai populare rute interne pentur români au fost București, Cluj și Bacău. Ceele mai multe bilete pentru curse externe s-au vândut pentru Londra – Marea Britanie, urmată de Milano, Roma și Sardinia – Italia. Apoi s-au clasat Frankfurt și Dortmund  – Germania și Barcelona, respectiv Madrid, Alicante – Spania.

Urmăriți B1TV.ro și pe