Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă: „Nu există motive pentru suspendarea lui Băsescu. Nu mergeți la vot”

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă: „Nu există motive pentru suspendarea lui Băsescu. Nu mergeți la vot”
Primarul general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, susține că din punctul sau de vedere, nu există motive plauzibile pentru suspendarea președintelui României, lansând chiar și un apel către românii din...

Primarul general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, susține că din punctul sau de vedere, nu există motive plauzibile pentru suspendarea președintelui României, lansând chiar și un apel către românii din Republica Moldova, de a nu participa la referendumul de duminică.

„Consider că nu sunt motive plauzibile pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu. Faptul că România trece printr-o criză, ca și Republica Moldova și întreaga Europă, nu înseamnă încălcarea Constituției și nu este un motiv de suspendare a șefului statului. Toate celelalte lucruri trebuiau reglate într-un cadrul legal și constituțional, prevăzut de actele normative ale României. De aceea îndemnul de a nu merge mâine la referendum este unul argumentat”, a declarat Chirtoacă pentru Unimedia.

Acesta a mai spus că întâmplările din ultimele 3 săptămâni au dăunat pe termen lung imaginii României, construită cu greu timp de 20 de ani.

„Consider că României i s-a făcut un rău enorm de mare prin ce i s-a întâmplat în ultimele 3 săptămâni. Fiind membră a UE, a ajuns să fie criticată deschis de Uniune și SUA. Credibiltatea ei a fost afectată, din punctul meu de vedere pe termen lung. Cu greu și-a construit în 20 de ani o imagine. S-a demonstrat că este încă o democrație slabă, care nu a ajuns la nivelul de maturitatea politică necesar. Am urmărit tot ce s-a întâmplat cu mare durere în suflet”, a mai spus primarul.

Primarul Chișinăului, împotriva suspendării lui Băsescu

Embed: " />