Primarul Iaşiului, Mihai Chirica: Am votat pentru o viață mai bună, ceea ce cred că merităm cu adevărat

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica: Am votat pentru o viață mai bună, ceea ce cred că merităm cu adevărat
Foto: Facebook/ Mihai Chirica

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica,și-a exercitat dreptul la vot în jurul orei 10.00. el îi îndeamnă pe oameni la vot pentru „o viaţă mai bună’.

Chirica le mai transmite ieșenilor că astăzi se decide soarta comunității.

„Emoţiile sunt inevitabile în asemenea momente pentru că vorbim de destinul unei comunităţi. Am votat pentru ieşeni, pentru o viaţă mai bună – ceea ce cred că merităm cu adevărat, pentru proiectele depuse şi care au început să devină realitate”, a spus primarul Mihai Chirica, candidat pentru un nou mandat din partea PNL, potrivit Agerpres.

Prezența la vot, alegeri locale 2020. 7,64% dintre români au votat până la ora 10.00. Vezi AICI, în timp real, prezența la vot

19 milioane de români sunt aşteptaţi, dumnică, să voteze la alegerile locale. Cetățenii cu drept de vot își vor alege primarii, președinții de consilii județene, dar și pe cei care vor face parte, timp de patru ani, din consiliile locale și județene. Secțiile de votares-au deschisla ora 7.00, iar românii vor putea să-și exprime opțiunea electorală până la ora 21.00.

Prezența la vot până la ora 10.00, la alegerile locale de duminică, este de 7,64%. Potrivit datelor Autorității Electorale Permanente, 1.398.356 de români au votat în primele două ore de la deschiderea urnelor.

Județe cu cea mai mare prezență la vot: Teleorman (11.6%), Olt (11,4%), Giurgiu (11,23%).

Județe cu cea mai scăzută prezență la vot: Iași (5,99%), Harghita (5,14%), Covasna (5.01%)

În municipiul București, prezența la vot, la ora 10.00, este de 6.06%