Primarul orașului Cernăuți a fost înlăturat din funcție pentru a doua oară

Primarul orașului Cernăuți a fost înlăturat din funcție pentru a doua oară
sursa Foto: bucpress.eu

Curtea Supremă a Ucrainei l-a înlăturat pe Oleksii Kaspruk din funcția de primar al Cernăuțiului. Îndatoririle de primar au fost preluate de către secretarul consiliului orășenesc, Vasyl Prodan. Modalitatea de transmitere a ștampilei primăriei lui Vasyl Prodan a fost hotărâtă de Comisia consiliului orășenesc.

Oleksii Kaspruk ar fi trebuit să înmâneze personaș ștampila primăriei pentru că fără ea secretarul consiliului orășenesc nu are împuterniciri să efectueze tranzacții financiare și de afaceri, care intră în atribuțiile primarului, potrivit bucpress.eu.

Este a doua oară când primarul din Cernăuți, Oleksii Kaspruk, este înlăturat din funcție. În iulie 2018, Consiliul orășenesc Cernăuți a încetat exercitarea competențelor acestuia. Decizia a fost atacată în judecată, iar în aprilie 2019, acesta a fost restabilit în funcția de primar, potrivit deciziei instanței.

În acest context, consiliul orășenesc Consiliul orășenesc Cernăuți a încetat exercitarea competențelor au depus o contestație. Fără succes însă. Curtea de Apel din Vinițea a confirmat decizia primei instanțe de judecată. La începutul acestui an, consiliul orășenesc a înaintat un recurs de casare împotriva deciziei pronunțate în apel cu privire la restabilirea lui Oleksii Kaspruk în funcția de primar.

De data aceasta, pe 17 iulie, Curtea Supremă a decis înlăturarea lui Oleksii Kaspruk din funcția de primar și a trimis cazul în instanța de judecată.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe