Primele cazuri de COVID-19 în rândul sportivilor care participă la Olimpiada de la Tokyo

Primele cazuri de COVID-19 în rândul sportivilor care participă la Olimpiada de la Tokyo
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura fără spectatori după ce Guvernul japonez a decis plasarea regiunii în stare de urgență sanitară. Foto: Hepta - DPA Images / Stanislav Kogiku

Doi fotbaliști din Africa de Sud au devenit primii sportivi care au dat rezultate pozitive la coronavirus în satul sportivilor din Tokyo – cu cinci zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice.

Între timp, șase sportivi și doi membri ai personalului echipei de atletism a echipei Marii Britanii se autoizolează după ce au fost identificați drept contacte strânse ale unei persoane care a dat rezultate pozitive după sosirea lor la Tokyo pe 16 iulie.

Asociația de Fotbal din Africa de Sud i-a confirmat pe Thabiso Monyane și Kamohelo Mahlatsi drept cazurile lor pozitive.

Mario Masha, analistul video al echipei de fotbal din Africa de Sud, a dat rezultate pozitive sâmbătă.

Organizatorii spun că 21 de jucători și oficiali din Africa de Sud au fost identificați drept contacte strânse, scrie bbc.com.

Ei sunt închiși în camerele lor din satul olimpic, cu toate mesele livrate la ușă și trebuie să facă teste PCR zilnice.

Toate rezultatele de duminică au fost negative și atâta timp cât va continua, echipa va fi lăsată să se antreneze într-o balon, în timp ce se pregătește pentru meciul cu Japonia de joi.

„Avem trei cazuri pozitive de Covid-19 în tabără aici, doi jucători și un oficial”, a declarat managerul echipei din Africa de Sud, Mxolisi Sibam.

„Există analize făcute zilnic care includ testarea temperaturii și a salivei.

„Masha și Monyane au raportat temperaturi ridicate și teste pozitive de salivă și apoi au fost luați să facă testul nazal, pe care îl făcusem cu toții inițial – și din păcate au dat rezultate pozitive pentru Covid prin acel test. Mahlatsi este ultimul jucător care a trecut prin același proces.”

Monyane, fundaș dreapta cu Orlando Pirates în patria sa, a postat pe rețelele de socializare când echipa a ajuns la Tokyo.

Antrenorul de rugby al Africii de Sud Sevil, Neil Powell, a dat rezultate pozitive și duminică la sosirea în Japonia și se izolează acum la Kagoshima, unde echipa are sediul pentru o tabără de antrenament dinaintea Jocurilor.

Luni, Comitetul Olimpic Ceh a anunțat că jucătorul de volei pe plajă Ondrej Perusic a dat rezultate pozitive în satul sportivilor, la două zile după ce un membru al personalului a dat rezultate pozitive după sosirea lor la Tokyo cu un zbor charter din Praga.

Ratele infecțiilor cresc în rândul populației generale din Tokyo, depășind 1.000 de cazuri noi timp de patru zile consecutive. Sondajele arată că mulți japonezi se opun organizării Jocurilor cu afluxul de vizitatori din străinătate pe care îl presupune.

Unul dintre sponsorii Jocurilor, Toyota, a declarat că directorii săi nu vor participa la ceremonia de deschidere de vineri, eveniment la care spectatorii nu au putut participa.

De asemenea, producătorul a confirmat că nu va difuza anunțuri legate de olimpiade în Japonia din cauza incertitudinii din jurul Jocurilor în rândul populației țării, deși anunțurile vor fi difuzate în continuare la nivel internațional.

Urmăriți B1TV.ro și pe