Primul român ales în Bundestag vrea să fie glasul sașilor și al românilor din Germania

Primul român ales în Bundestag vrea să fie glasul sașilor și al românilor din Germania
Bernd Fabritius a devenit primul român ales în Bundestag, postură din care speră că va putea ajuta la îmbunătățirea imaginii României. Născut la Sibiu și plecat din România în 1985, Bernd Fabritius (48 de...

Bernd Fabritius a devenit primul român ales în Bundestag, postură din care speră că va putea ajuta la îmbunătățirea imaginii României.

Născut la Sibiu și plecat din România în 1985, Bernd Fabritius (48 de ani) îşi propune să fie „glasul” din Bundestag al saşilor, dar şi al românilor aflaţi în Germania, scrie Mediafax.

Sasul originar din Agnita a candidat la München, pe listele Uniunii Creştin-Sociale (CSU), aliaţii bavarezi ai cancelarului Angela Merkel. De altfel, în zona oraşului München trăiesc cele mai multe persoane originare din România: 25.000 de saşi transilvăneni şi 25.000 de români.

Bernd Fabritius consideră că este în interesul etnicilor germani să arate România într-o lumină realistă.

„Nu trebuie să ascundem problemele, dar nici nu e cazul să prezentăm totul în negru. Cred că în momentul de faţă România are nevoie de o prezentare realistă şi credibilă pentru a-şi îmbunătăţi imaginea”, apreciază primul român din Bundestag.

Tags: