Prințul Charles, prezent la summitul COP26, în locul Reginei Elisabeta

Prințul Charles, prezent la summitul COP26, în locul Reginei Elisabeta
Prinţul Charles în România

Regina Regatului Unit a prezentat probleme de sănătate în ultima perioadă, iar la recomandarea doctorului, aceasta este nevoită să se odihnească. Dar fiul ei cel mare și moștenitorul tronului, Prințul Charles , și-a intensificat responsabilitățile ca răspuns, conducând contingentul regal la mult așteptatul summit COP26 de la Glasgow, săptămâna aceasta. Viitorul Rege a ținut un discurs emoționant, îndemnând liderii mondiali să găsească soluții pentru a aborda odată pentru totdeauna schimbările climatice, arată publicația Express.

Prințul Charles, prezent la summitul COP26, din Glasgow

Prințul Charles a fost cel care a rostit discursul de deschidere a summit-ului într-o sală plină de delegați, unde s-a întâlnit și cu președintele Klaus Iohannis.

Discursul lui Charles a fost unul temat pe parteneriat, deoarece a cerut liderilor lumii să „găsească modalități practice de a depăși diferențele”.

Comentatorul regal Richard Fitzwilliams a declarat pentru publicația citată că discursul Prințului Charles a fost „pragmatic” în rostirea sa.

„Prințul de Wales a ținut un discurs puternic și succint la COP26, după care la G20, unde a vorbit și despre provocările de mediu cu care ne confruntăm.

Ceea ce a fost deosebit de semnificativ a fost tonul pragmatic în accentul său asupra necesității unui parteneriat cu sectorul privat pentru a salva planeta pentru generațiile viitoare.”, a declarat Richard Fitzwilliams

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Prințul Charles

„Președintele României, Klaus Iohannis, a avut luni, 1 noiembrie 2021, o întrevedere cu Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, în marja participării la Summitul liderilor mondiali, care are loc la Glasgow, Scoția, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în cadrul Conferinței Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26). Președintele României și Alteța Sa Regală Prințul de Wales au convenit asupra nevoii de a găsi soluții pentru combaterea schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității. În context, Președintele Klaus Iohannis a punctat faptul că există o legătură strânsă între acestea, pierderea biodiversității agravând schimbările climatice, care afectează, la rândul lor, ecosistemele și speciile”, informează Administrația Prezidențială.

Urmăriți B1TV.ro și pe