Prințul Harry împlinește azi 36 de ani. Cele mai frumoase poze alături de mama lui, Prințesa Diana

sursa Foto: Instagram

Prinţul Harry, duce de Sussex, împlinește marți 36 de ani. Acesta avea aproape 13 ani când mama sa, Prințesa Diana, s-a stins din viață, iar acest nefericit eveniment l-a marcat profund și i-a schimbat destinul pentru totdeauna.

Cine este prințul Harry

Prințul Harry s-a născut la 15 septembrie 1984, la Spitalul St. Mary, din centrul Londrei. Este fiul cel mic al Prinţului Charles de Wales şi al Prinţesei Diana, fratele mai tânăr al Prinţului William şi cel de-al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii.

Acesta a absolvit colegiul în 2003, după care s-a alăturat armatei. Timp de un an, prinţul a călătorit în Australia, Argentina şi Africa. Impresionat de situaţia orfanilor din Lesotho, prinţul a fondat, în 2006, organizaţia de caritate ″Sentebale″, pentru a veni în ajutorul acestora, împreună cu Prinţul Seeiso, prietenul său.

În martie 2015, Palatul Kensington a anunţat că, după o carieră militară împlinită, ducele va părăsi forţele armate cu gradul de căpitan, iar în lunile aprilie şi mai, prinţul a fost detaşat în forţele de apărare australiene, timp în care a staţionat în Darwin, Perth şi Sydney. După această perioadă, Prinţul Harry a efectuat o vizită oficială în Noua Zeelandă şi apoi a efectuat un serviciu de voluntariat în domeniul mediului în Africa sub-sahariană. Spre sfârşitul anului, el a început un alt voluntariat în cadrul programului ministerului britanic al apărării, pentru reabilitarea personalului rănit sau bolnav.

Prinţul Harry este iniţiatorul şi organizatorul primei ediţii a Jocurilor Invictus de la Londra, un eveniment sportiv asemănător jocurilor paralimpice, dedicat militarilor răniţi pe front şi veteranilor de război din lumea întreagă. Este patronul Fundaţiei ″Invictus Games″.

În noiembrie 2016, Prinţul Harry a confirmat relaţia cu Meghan Markle, o actriţă americană, şi au anunţat logodna la 27 noiembrie 2017.

Cei doi s-au căsătorit la 19 mai 2018. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii le-a conferit, cu acest prilej, titlul de duce şi ducesă de Sussex. Cu aceeaşi ocazie, Prinţul Henry a mai primit titlurile de conte de Dumbarton şi baron de Kilkeel. Megan Markle a primit rangul de Alteţă Regală.

Meghan Markle a născut, la 6 mai 2019, un băieţel. Copilul ducilor de Sussex, se numeşte Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

În 2020, cuplul și-a anunțat intenția de a se retrage din rolurile superioare din familia Regală, pentru a deveni independenți din punct de vedere financiar și de a-și împărți timpul între Regatul Unit și America de Nord.

Cum a aflat Harry de moartea mamei sale, Prințesa Diana

Prințul Harry avea aproape 13 ani când prințesa Diana s-a stins din viață. Acesta a povestit că, inițial, nu a vrut să accepte moartea mamei lui. Apoi a urmat depresia.

„Unul dintre cele mai dificile lucruri pentru un părinte este să le spună copiilor lui că celălalt părinte a murit. Cum te descurci cu asta nu ştiu. Dar el a fost acolo pentru noi. A fost unul din doi care a rămas şi a încercat să facă ce a putut pentru a se asigura că suntem protejaţi“, a declarat Prinţul Harry pentru un documentar.

Acesta a mai dezvăluit că a vrut să plece la Paris, alături de Prințul Charles, pentru a recupera trupul neînsuflețit al mamei lui, însă tatăl lui i-a interzis categoric acest lucru.

Prințul Harry, cele mai frumoase poze alături de Pințesa Diana

Foro: Hepta

Foro: Hepta

Foro: Hepta

Foro: Hepta

Ultima oră