Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a fost condus pe ultimul drum. Principalele momente ale funeraliilor (VIDEO)

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a fost condus pe ultimul drum. Principalele momente ale funeraliilor (VIDEO)
Foto: hepta.ro/DPA Images / Michael Kappeler

Familia Regală Britanică își ia rămas-bun, sâmbătă, de la unul dintre cei mai importanți membri, Prințul Philip. Consortul reginei va fi condus pe ultimul drum doar de30 de persoane, printre care copiii cuplului regal, nepoții,verii reginei, nepoţii din partea surorii acesteia, prinţesa Margaret şi 3 descendenţi ai familiei de origine a prinţului.

UPDATE, 17 aprilie, ora 17.55- Regina Elisabeta a II-a a plecat de la Capela Saint George cu o mașină.Restul membrilor familiei regale au plecat pe jos. Prințul William și Prințul Harry au plecat împreună de la Capelă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

UPDATE, 17 aprilie, ora 17.45- Slujba de înmormântare s-a încheiat. Sicriul este coborât în cavoul regal.

UPDATE, 17 aprilie, ora 17.15-Slujba de înmormântare a început.

Binecuvântarea a fost pronunțată de decanul Windsor:”Ne-am adunat astăziaici, în Capela Saint George, pentru a încredința în mâinile lui Dumnezeu sufletul slujitorului său, Prințul Filip, Duce de Edinburgh.

Cu recunoștință în inimi, ne amintim de numeroasele moduri în care viața sa lungă a fost o binecuvântare pentru noi. Am fost inspirați de loialitatea sa neclintită față de Regina noastră, de serviciul său adus națiunii și Commonwealth-ului, de curajul, tăria și credința sa.

Viața noastră a fost îmbogățită prin provocările pe care ni le-a adus, încurajarea pe care ne-a dat-o, bunătatea, umorul și umanitatea sa. Prin urmare, ne rugăm ca Dumnezeu să ne dea har să urmăm exemplul Său și ca, împreună cu fratele nostru Filip, să aflăm în cele din urmă bucuriile vieții veșnice”.

UPDATE, 17 aprilie, ora 17.10 – Sicriul cu trupul duceluide Edinburgh, depus înCapela Saint George.

UPDATE, 17 aprilie, ora 17.00 – Un moment de reculegere național este păstrat în memoria Prințului Philip.

UPDATE, 17 aprilie, ora 16.50 – Regina Elisabeta a II-a a ajuns laCapela Saint George.

UPDATE, 17 aprilie, ora 16.50 –Sicriul cu trupul ducelui de Edinburgh este transportat de la castelul Windsor către capelă.Regina Elisabeta a II-a a ajuns la Castelul Windsor pentru a se alătura procesiunii.

UPDATE, 17 aprilie, ora 16.10 –Land Rover-ul adaptat, la proiectarea căruia a contribuit chiar Prințul Philip, este staționat în fața Castelului Windsor, gata să ducă sicriul la înmormântare.

Land Rover-ul care va transporta sicriul cu trupul Prințului Philip ajunge la Castelul Windsor

UPDATE, 17 aprilie, ora 15.50 –Prințul Charles, fiul cel mare al Reginei și al Ducelui de Edinburgh, precum și Prințul William și soția lui, Catherine, au ajuns la Castelul Windsor.

Cei 30 de participanți la înmormântare vor fi distanțați fizic și vor purta măști de protecție.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Sute de buchete de flori au fost depuse sâmbătă dimineaţă la porţile Castelului Windsor de oamenii care au venit pentru a-i aduce un ultim omagiu prinţului Philip, care a fost soţul reginei Elizabeth II timp de 73 de ani. Sicriul cu trupul neînsufleţit al prinţului Philip, acoperit cu o coroană, cu sabia sa, şapca din marină şi cu etalonul personal, a fost mutat înaintea ceremoniei din capela privată a Castelului în salon, scrie BBC.

Ceremonia funerară regală va avea loc la Capela St. George a Castelului Windsor, începând cu ora locală 14:15 (ora României 16:15).

Cei patru copii ai cuplului regal vor merge pe jos, în urma sicriului tatălui lor. La fel şi 3 dintre nepoţii ducelui de Edinburgh, prinţii William şi Harry şi vărul lor, Peter Philips. Din cauza tensiunilor dintre William şi Harry, cei doi fraţi, nu vor sta unul lângă altul, ci la o distanţă de 4 metri, iar între ei, la ordinul reginei, va fi vărul acestora.

În Biserică, suverana va sta singură, la distanţă de ceilalţi participanţi şi toată lumea va purta măşti.

Procesiunea regală va pleca de la Poarta de Stat a Castelului Windsor în jurul orei locale 14.45. Drumul de 8 minute, până la capela St. George, unde va avea loc slujba religioasă, va fi parcurs de regină într-un Bentley.

Britanicii au fost rugaţi de familia regală să respecte restricţiile şi să nu se adune pe străzi. Vor putea urmări întreaga ceremonie la televizor.

Philip, cunoscut și sub numele de ducele de Edinburgh, a murit la vârsta de 99 de ani, pe 9 aprilie, în castelul Windsor. El a fost cel mai longeviv consort al națiunii, numele folosit pentru a descrie soția unui monarh domnitor și a fost căsătorit cu regina de 73 de ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe