Probleme pentru prima navă cu cereale din Ucraina. De ce nu a ajuns încă la Istanbul cum era programat?

Probleme pentru prima navă cu cereale din Ucraina. De ce nu a ajuns încă la Istanbul cum era programat?
Foto: Pixabay

Întârzie sosirea primei nave încărcată cu cereale din Ucraina la Instanbul. Nava care a plecat ieri din Odesa nu a ajuns încă la Istanbul, din cauza vremii nefavorabile, scrie CNN.

Nava ucraineană nu a ajuns încă la Instanbul

Nava care a plecat ieri din Ucraina înaintează mai încet decât se estima, din cauza vremii nefavorabile, potrivit Centrului Comun de Coordonare (JCC) din Istanbul.

Mai mulți oficiali din cadrul administraţiei prezidenţiale ucrainene spuneau că la cheiurile porturilor din Marea Neagră sunt 17 nave încărcate cu 600.000 de tone de marfă. Dintre ele, 16 nave sunt încărcate cu cereale ucrainene cu o greutate de aproximativ 580.000 de tone.

Prima navă încărcată cu cereale ucrainene a plecat luni din portul Odesa, conform acordului semnat la Istanbul cu Rusia.

Nava cargo Razoni sub pavilion Sierra Leone, care este încărcată cu porumb, se va îndrepta spre Liban, a transmis ieri Ministerul turc al Apărării.

Vasul ar fi urmat să ajungă la intrarea în strâmtoarea Bosfor marţi la prânz, estima firma Yörük Isik, specializată în urmărirea mişcărilor navelor în Bosfor şi în regiune.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:10 - Universitatea din București, reacție la noile acuzații de plagiat aduse ministrului Sorin Cîmpeanu: E necesară o analiză realizată de îndată de instituțiile statului. Condamnăm orice acțiune care încalcă etica și integritatea academică
17:03 - O coaliție anti-migrație câștigă alegerile în Italia. Românii, în pericol să fie trimiși acasă?
16:58 - Un tânăr mobilizat de Putin în Ucraina și-a dat foc pentru că „nu vrea să se ducă pe front”
16:54 - Litoralul românesc, o dezamăgire și în acest an / Pe ce loc se află acesta în topul destinațiilor de care turiștii nu au fost mulțumiți
16:46 - Deputații au votat majorarea salariilor pentru primari și alți aleși locali. „Îmbuibare e cuvântul de ordine al acestei dezbateri”
16:38 - Şoferii plătesc o avere pe poliţele RCA după noile scumpiri. Care sunt cei șapte asiguratori autorizați de ASF
16:26 - Joe Biden vrea o Americă mai sănătoasă și le va cere americanilor să renunțe la fast food
16:23 - Cum se desfășoară „referendumurile” orchestrate de Kremlin în Herson: Locuitorii acuză că rușii îi iau cu forța de pe stradă și îi obligă să voteze
16:22 - ISW: Kremlinul nu-i mai poate ține sub control pe rușii care fug de mobilizare / Rusia va începe recrutarea forțată a ucrainenilor din teritoriile ocupate, pentru ca aceștia să lupte împotriva propriei lor țări
16:18 - Întâlnire incredibilă între Florin Piersic și Gică Hagi: „Mă duci, te rog, până la el?”