Propunere a lui Martin Schulz: Comisia Europeană să fie înlocuită cu un Guvern

Propunere a lui Martin Schulz: Comisia Europeană să fie înlocuită cu un Guvern
foto: cvlpress.ro

Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European (PE), a popus într-un articol ce va fi publicat luni de cotidianul Frankfurter Allgemeine înlocuirea actualei Comisii Europene (CE) cu un guvern european autentic, care să fie controlat de un parlament bicameral.

Conform propunerii avansate de Schulz, una dintre cele două camere ar urma să fie actualul Parlament European, iar cealaltă ar fi alcătuită din reprezentanţi ai guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene, informează stiripesurse.ro.

Preşedintele PE îşi justifică iniţiativa prin faptul că o asemenea schemă este cunoscută de cetăţeni prin prisma experienţei din propriile lor ţări şi astfel deciziile luate în interiorul UE ar deveni în opinia sa mai transparente.

Schulz mai consideră că în acest mod nemulţumirile cetăţenilor nu vor mai fi îndreptate către Uniunea Europeană în ansamblul ei, întrucât li s-ar oferi posibilitatea să înlocuiască la urne guvernul european.

El menţionează în articol că una dintre problemele UE în prezent este că cetăţenii nu ştiu exact ce face această Uniune şi uneori ea este acuzată de probleme care îşi au originea în deciziile luate de statele membre.

Schulz susţine că prin propunerea sa nu cere 'mai multă Europă', ci o definire clară 'a ceea ce pot cetăţenii să aştepte de la UE'.

Urmăriți B1TV.ro și pe