Guvernul May, PUTERNIC CONTESTAT în stradă. Mii de manifestanţi au blocat podurile din Londra: Este ziua REBELIUNII! (VIDEO)

Guvernul May, PUTERNIC CONTESTAT în stradă. Mii de manifestanţi au blocat podurile din Londra: Este ziua REBELIUNII! (VIDEO)

Guvernul Theresei May a reuşit contraperformanţa să scoată oamenii în stradă.
Mii de persoane au protestat sâmbătă la Londra, la apelul mişcării Extinction Rebellion, şi au blocat două poduri în capitala britanică pentru de a denunţa ”inacţiunea criminală” a autorităţilor în domeniul luptei împotriva modificărilor climatice.

”Este ziua rebeliunii. Cucerim podurile Londrei, înainte să ne prăbuşim toţi”, a anunţat într-un comunicat mişcarea, care a îndemnat la blocarea a cinci poduri în centrul Londrei, inclusiv a Podului din Westminster, potrivit news.ro.
”Astăzi (sâmbătă, n.r.), arătăm câţi oameni s-au săturat şi au nevoie de schimbare”, a declarat Jack Gouldbourn de la Extinction Rebellion, citat în comunicat.

Guvernul May, CONTESTAT PUTERNIC în stradă: Mii de manifestanţi au blocat podurile din Londra, denunţând ‘INACŢIUNEA CRIMINALĂ’ a autorităţilor

Potrivit organizatorilor, peste 6.000 de persoane au manifestat sâmbătă.

Extinction Rebellion ”consideră că este o datorie cetăţenească să te revolţi folosind mijloace paşnice de nesupunere civilă, atunci când te confrunţi cu inacţiunea criminală a Guvernului tău”.
Mişcarea vrea ca Executivul condus de Theresa May ”să ia măsuri în vederea reducerii la zero, până în 2025, a emisiilor de dioxid de carbon”. Ea cere totodată să se înfiinţeze o ”adunare cetăţenească naţională” care să supervizeze schimbările.

Acest ”happening” de sâmbătă se înscrie într-o serie de mobilizări organizate săptămâna aceasta, în care peste 50 de persoane au fost arestate, potrivit mişcării.

Guvernul May, CONTESTAT PUTERNIC în stradă: Mii de manifestanţi au blocat podurile din Londra, denunţând ‘INACŢIUNEA CRIMINALĂ’ a autorităţilor (II)

Regatul Unit s-a angajat în 2008 să-şi reducă, până în 2050, emisiile de gaze cu efect de seră la cel puţin 80% faţă de nivelul din 1990. Guvernul a anunţat în iulie încetarea vânzării de maşini diesel sau pe benzină până în 2040.