Peste UN MILION de oameni ÎN STRADĂ! Proteste FĂRĂ PRECEDENT în SUA ÎMPOTRIVA ARMELOR DE FOC (VIDEO)

Peste UN MILION de oameni ÎN STRADĂ! Proteste FĂRĂ PRECEDENT în SUA ÎMPOTRIVA ARMELOR DE FOC (VIDEO)

Peste un milion de persoane, dintre care numeroşi tineri, au ieşit în stradă în mai multe oraşe din Statele Unite pentru o manifestaţie împotriva armelor de foc. Evenimentele au loc în contextul recentului masacru dintr-un liceu din Florida în urma căruia au murit 17 persoane.

”Voi, aleşii, ori reprezentaţi populaţia, ori plecaţi!”, a lansat în eter aceste cuvinte Cameron Kasky, un licean de 17 ani supravieţuitor al masacrului, mării umane de 800.000 de demonstranţi strânşi între Casa Albă şi Capitoliul din Washington, potrivit organizatorilor, spune NBC.

La New York se aflau 175.000 de persoane în stradă, potrivit primarului Bill de Blasio, iar alte 800 de marşuri s-au derulat în alte oraşe din State şi din lumea întreagă cu tinerii ca forţă de impuls.

”Să nu se mai întâmple niciodată asta!”, era cuvântul de ordine la nivel federal al acestor adulţi şi adolescenţi revoltaţi pentru împuşcăturile repetate din şcoli.

Ei şi-au strigat frustrarea, alimentată de inacţiunea legislatorilor şi a puterii publice, reticenţi în a acţiona împotriva National Rifle Association (NRA), puternicul lobbyst al armelor, notează AFP.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.