Protest violent în Ucraina: Manifestanții au încercat să intre în clădirea Parlamentului. Ușile instituției au fost securizate (VIDEO)

Protest violent în Ucraina: Manifestanții au încercat să intre în clădirea Parlamentului. Ușile instituției au fost securizate (VIDEO)
Captură Video - Ukrinform TV / Youtube

Circa 2.000 de protestatari au încercat să intre, marți, în clădirea Parlamentului din Ucraina pentru a bloca adoptarea unei legi ce vizează întreprinderile mici și mijlocii.

Protest violent în capitala Ucrainei

Manifestația a degenerat în confruntări între protestatari și forțele de ordine. Traficul în centrul Kievului a fost blocat.

Oamenii au cerut aleșilor să iasă din clădire, iar unii manifestanți au încercat chiar să forțeze intrarea în Parlament.

Ușile clădirii Parlamentului au fost securizate cu șuruburi metalice și a fost cerută intervenția Gărzii Naționale, notează presa locală, citată de G4Media.

De la ce a pornit protestul din Kiev

Acțiunea de protest ar fi coordonată de mișcarea SaveFOP, care militează pentru reducerea „poverii fiscale“ asupra IMM-urilor.

Mișcarea încearcă să blocheze un proiect de lege ce prevede amendarea IMM-urilor și PFA-urilor care nu folosesc case de marcat și POS-uri pentru a ține contabilitatea companiilor.

Proiectul de lege trebuia supus votului în Parlament marți, dar ședința a fost suspendată.

După câteva ore, mulțimea a început să se risipească, iar traficul în zonă a fost reluat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:27 - Lucian Heiuș (ANAF): Resursele noastre sunt limitate, deci trebuie direcționate spre marea evaziune fiscală, care e un flagel / O să acord multă atenție proiectelor de atenționare și informare (VIDEO)
18:23 - Țările NATO s-au înțeles tacit să nu furnizeze Ucrainei tancuri – presa germană
17:59 - Noi probleme pentru Grupul Nordis: Un investitor care a cumpărat 69 de apartamente a reziliat contractele și a obținut executarea silită / Nordis: Există un calendar de plată
17:54 - Alertă cu bombă la Piața Unirii, în zona fântânilor. Traficul este blocat
17:39 - Serghei Lavrov roagă „prietenii africani” să ceară Occidentului anularea sancțiunilor impuse Rusiei
17:31 - Nicolae Ciucă, bilanț la 6 luni de guvernare: Avem cea mai mare creștere economică din UE / Am oferit românilor măsuri ce fac posibilă continuarea investițiilor și protejarea celor vulnerabili (VIDEO)
17:10 - Ambasadorul României în SUA, despre atacul din Texas:„Lumea e îngrozită de ce s-a întâmplat” /Membri ai comunității de români dețin arme
17:09 - Nicolae Ciucă, îndemn pentru aleșii locali liberali: Trebuie să fim aproape de oameni și să răspundem preocupărilor lor. PNL are soluții și își revigorează viața de partid (VIDEO)
16:47 - Nicolae Ciucă: Administrațiile liberale sunt un model în Europa Centrală și de Est / Avem la dispoziție 90 de miliarde, bani europeni. E nevoie de descentralizare și eficiență (VIDEO)
16:44 - Fostul director de Formula 1, Bernie Ecclestone, arestat pentru că deținea o armă în timpul îmbarcării unui zbor spre Elveția