VÂRSTA DE PENSIONARE, SCHIMBATĂ OFICIAL: Revoltă fără precedent, toți pensionarii sunt în stradă… PROTESTE MASIVE care pot dărâma Guvernul!

VÂRSTA DE PENSIONARE, SCHIMBATĂ OFICIAL: Revoltă fără precedent, toți pensionarii sunt în stradă... PROTESTE MASIVE care pot dărâma Guvernul!
Foto: captură Youtube

Protest masiv față de intenția Guvernului de a crește vârsta de pensionare la 67 de ani și de a micșora pensiile în cazul ceror care optează pentru pensionarea anticipată.

ARSENIE BOCA, PROFEȚIE DE COȘMAR! „FRAȚILOR, VA FI VĂRSARE DE SÂNGE”! SE VA ÎNTÂMPLA DE SĂRBĂTORI

Manifestațiile au avut loc în centrul Zagrebului, capitala Croației, în decembrie anul trecut, în contextul în care Executivul a cerut Parlamentului recent să adopte o lege care să crească vârsta de pensionare de la 65 la 67 de ani începând cu 2033.

PROFEȚIE ÎNGRIJORĂTOARE! MARIA GHIORGHIU, ANUNȚ CUMPLIT PENTRU ROMÂNI! ”O EXPLOZIE URIAȘĂ…”

Guvernul și-a justificat decizia prin faptul că trebuie accelerate eforturile pentru a face ca sistemul de pensii să fie unul sustenabil.

IMAGINI HORROR LA MORMÂNTUL LUI CORNEL GALEȘ! ȘI-AU FĂCUT CRUCE CÂND AU AJUNS ÎN CIMITIR! INCREDIBIL CUM ARATĂ TRUPUL (GALERIE FOTO)

Mai mult, guvernanții au propus o diminuare de 4% a pensiei pentru fiecare an de pensionare anticipată, dar au oferit în schimb pensii mai mari pentru cei care continuă să lucreze chiar dacă au dreptul să se pensioneze.

„Există multă nefericire și amărăciune în noi. Oare această propunere nu este iresponsabilă față de lucrătorii și pensionarii noștri?, a declarat Kresimir Sever, unul dintre liderii uniunilor sindicale care au organizat protestul, către mulțimea adunată în centrul capitalei Zagreb, potrivit Agerpres.

Repertoriul mișcării de stradă a fost unul variat.

Dacă unii protestatari au strigat „hoții”, mulți alți participanți au purtat pancarte prin care acuzau Guvernul că îi sărăcește pe pensionari și pe lucrători. „De la școală la muncă, de la muncă în mormânt”, reclama unul dintre bannere.

Și sindicaliștii, care reprezentau angajați din industria metalurgică și sistemul medical, li s-au adresat participanților la miting, insistând că nu pot munci până la 67 de ani.

Sindicaliștii consideră că noua lege i-ar afecta în special pe lucrătorii mai în vârstă, aflați adesea sub presiune pentru a se pensiona anticipat, fie din motive de sănătate, fie pentru că angajatorii vor să scape de personalul peste o anumită vârstă.

Totodată, ei au atras atenția că, în Croația, durata de viață este mai redusă decât în multe alte țări din Uniunea Europeană.

Sindicatele au promis să lanseze o campanie pentru organizarea unui referendum privind propunerea referitoare la vârsta de pensionare dacă guvernanții nu vor renunța la această măsură.