Proteste masive ale taximetriștilor din capitala Columbiei, Bogota. Șoferii violenți au fost calmați de poliție cu gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene (VIDEO)

Proteste masive ale taximetriștilor din capitala Columbiei, Bogota. Șoferii violenți au fost calmați de poliție cu gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene (VIDEO)

Cel puţin 16 oameni au fost arestaţi în capitala Columbiei, Bogota, după ce un protest al taximetriştilor faţă de aplicaţia Uber a degenerat. Mii de maşini au blocat străzile, iar poliţiştii au intervenit în forţă împotriva taximetriştilor care au atacat şoferii Uber şi pe clienţii acestora, potrivit postului de televiziune B1 TV.

Protestul taximetriştilor a blocat efectiv străzile capitalei columbiene. 2.000 de oameni au participat la manifestaţie, însă aceasta a degenerat rapid. Taximetriştii au atacat maşinile Uber şi au încercat să îi scoată cu forţa pe clienţii acestora din vehicule. Poliţiştii au intervenit cu gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene pentru a dispera mulţimea furioasă.

Proteste masive ale taximetriștilor din capitala Columbiei, Bogota

#DIRECT_ONE_lzwiup#

În urma incidentelor, cel puţin 16 oameni au fost răniţi, iar alţi 189 au fost amendaţi. de asemenea, patru poliţişti au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Taximetriştii columbieni acuză concurenţa neloială a aplicaţiei de transport Uber pe care o acuză că nu plăteşte taxe la stat. Serviciile Uber sunt interzise în multe ţări din Europa Occidentalăşi sunt ilegale în Australia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)